Militarii pensionari si revoluţionarii care au luat cu asalt Televiziunea Română au plecat în marş către Piata Universităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) organizează astăzi un miting de protest în Piaţa Victoriei, care va începe la 11.30 şi va fi urmat de un marş către Piaţa Charles de Gaulle. Autorităţile informează că centrul Capitalei va fi blocat în urma protestului.

Update: 15:45 - Mircea Dogaru, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate a afirmat in fata Televiziunii Naţionale că “ Am mai spus-o şi o vom spune de câte ori e nevoie: nu mai acceptăm slugi obediente in fruntea statului, care lucrează in interesul FMI si in detrimentul societăţii! Vom sta aici cât e nevoie”

Update: 15:00 - Militarii in rezervă ajunşi in faţa Televiziunii Naţionale forţează intrarea in sediul TVR. Oamenii spun că vor o televiziune liberă si sunt nemulţumiţi de maniera in care postul naţional tratează demonstraţiile din stradă.  Reprezentanţii acestora susţin că mulţimea se va indrepta, în curând, către Piaţa Universităţii.

Protestul şi marşul iniţiate de militarii aflaţi în şomaj vor impune restricţionarea circulaţiei rutiere în mai multe zone ale Bucureştiului, a informat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere din Capitală, Ioana Stancu.

Restricţii în Piaţa Victoriei

Astfel, în intervalul orar 10.00 – 14.30, se va restricţiona traficul rutier pe artera de legătură între strada Paris şi Şoseaua Kiseleff şi pe artera de legătură dinspre Bulevardul Lascăr Catargiu spre Bulevardul Ion Mihalache. Totodată, circulaţia va fi închisă şi pe artera de întoarcere dinspre Bulevardul Lascăr Catargiu spre Calea Victoriei.

În acelaşi interval orar se va restricţiona circulaţia rutieră pe trei benzi de circulaţie pe Bulevardul Aviatorilor, între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Victoriei, numai pe sensul de deplasare spre Piaţa Victoriei.

De la ora 14.30 până la ora 15.30, va avea loc marş de protest organizat de cadrele militare pe traseul: Piaţa Victoriei – Bulevardul Aviatorilor (pe cele trei benzi de circulaţie închise în timpul mitingului) – Piaţa Charles de Gaulle – Calea Dorobanţilor (banda I de circulaţie) – sediul Televiziunii Române.

În acelaşi interval orar va fi restricţionat traficul rutier şi pe strada Emil Pangratti.

„Şoferii care nu doresc să fie prinşi în aglomeraţia din centrul Capitalei sunt sfătuiţi să evite să circule prin apropierea zonelor unde traficul este închis”, a recomandat Ioana Stancu.

image
image

Interzisă vânzarea alcoolului

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a anunţat că va interzice comercializarea băuturilor alcoolice în zona Piaţa Victoriei – Piaţa Aviatorilor, din cauza marşului de protest organizat astăzi de militarii şomeri. Astfel, între orele 8.00 şi 17.00 barurile situate pe o rază de un kilometru faţă de traseul marşului (Piaţa Victoriei – Charles de Gaulle – sediul TVR) nu au voie să comercializeze băuturi alcoolice.

Proteste până pe 31 ianuarie

După manifestarea stradală de astăzi, militarii disponibilizaţi vor picheta Palatul Cotroceni în fiecare zi, începând de mâine până pe 31 ianuarie. La miting vor participa membri ai tuturor sindicatelor, federaţiilor sindicale şi ONG-urilor grupate în cadrul Consiliului Naţional al Societăţii Civile (CNSC).

Reprezentanţii SCMD au declarat că vor protesta pentru demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului. De asemenea, manifestanţii cer
demiterea conducerii TVR, dar şi organizarea alegerilor anticipate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite