Metrorex a dat 110 milioane de euro pe 16 trenuri cu sistem de conducere automată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu și directorul general Metrorex, Gheorghe Udriște au achiziționat astăzi 16 metrouri noi cu sistem de conducere automată, la prețul de 110 milioane de euro.

Vagoanele noilor trenuri vor asigura un confort sporit călătorilor, fiind dotate cu sisteme performante de ventilaţie, geamuri rabatabile, locuri destinate bicicletelor şi un sistem de avertizare optică şi acustică. ,,Schimbarea vagoanelor de metrou este o prioritate pentru Metrorex", a declarat Gheorghe Udriște.

Primul tren va circula peste un an și jumătate

Dotările metrourilor vor fi de ultimă generație a tehnicii, a afirmat directorul Metrorex. Trenurile vor fi fabricate în România, cel mai probabil la Bucureşti. Primul vagon modern va fi pus în funcțiune peste un an și jumătate, după ce va parcurge un traseu de probă de 10.000 de kilometri.

,,Prin aceste sistemele de operare automată, mecanicul va deveni un asistent al trenului. Trenul îşi culege informaţiile, le prelucrează şi apoi stabileşte traseul şi viteza de deplasare", a mai explicat Gheorghe Udrişte.

Cele 110 milioane de euro cu care au fost cumpărate metrourile și sistemele de conducere automată provin din bugetul statului şi dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii.

Încă 21 de metrouri în maximum trei ani

Încă 21 de trenuri vor mai fi achiziționate în maximum trei ani, ele urmând să circule pe magistrala Drumul Taberei - Universitate.
În prezent, prin subteranele Metrorex circulă 44 de trenuri noi şi 60 vechi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite