N-ai bani de metrou? Poţi plăti prin SMS!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi, în şapte staţii de metrou se poate intra în baza unui mesaj scris de pe telefonul mobil

Veste bună pentru toţi cei care vor să scape de cozile la bilete sau care, pur şi simplu, şi-au uitat portofelul acasă: începând de astăzi, vor putea circula cu metroul trimiţând un SMS sau sunând la un număr format din patru cifre. Sistemul a fost lansat de Orange România în parteneriat cu Metrorex şi va fi disponibil deocamdată în şapte staţii.

Astfel, clienţii companiei de telefonie mobilă vor putea plăti o călătorie prin trimiterea unui mesaj scris la 1700, iar confirmarea plăţii o vor primi imediat, tot printr-un SMS. De asemenea, ei pot opta pentru achiziţionarea a două sau zece călătorii, trimiţând textul 2C sau 10C la acelaşi număr.
Preţul unei călătorii este de 0,50 euro, pentru două de 0,90 euro, iar la cumpărarea a zece călătorii ajunge la 2,20 euro. La aceste sume se va adăuga şi TVA, doar pentru cei care au abonament Orange. Sistemul este valabil şi pentru deţinătorii de cartele telefonice.

Orice tip de telefon

Accesul pe peron se va face, după apelarea gratuită a numărului 1700, prin apropierea receptorului telefonului mobil de aparatele de validare special instalate la intrarea în staţiile de metrou. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de aparatul respectiv, acesta permiţând accesul dacă în contul clientului există călătorii valide.

De asemenea, în cazul în care o persoană doreşte să afle informaţii despre numărul călătoriilor plătite şi despre perioada de validitate, poate trimite gratuit un SMS cu textul INFO la 1700 şi va primi înapoi un mesaj scris cu informaţiile solicitate. Potrivit companiei Orange, serviciul poate fi folosit cu orice tip de telefon mobil.

Cel mult 10 călătorii pe zi

“Pentru soluţia de plată cu mobilul a călătoriei la metrou am început proiectul pilot din 2010. Acum serviciul aduce avantajul că poate fi accesat printr-un singur număr, uşor de reţinut, uşor de utilizat, prin apel telefonic sau SMS. Pe viitor, vom extinde serviciul de plată şi acces prin folosirea numărului scurt 1700 şi pentru alte planuri tarifare Metrorex, cum ar fi pentru abonamentele lunare”, a declarat Gabriela Voinea, Senior Product Manager la Orange România.

În prima etapă, serviciul este disponibil în şapte staţii: Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozăveşti şi Politehnica. Sistemul de plată prin SMS permite achitarea unui număr maxim de zece călătorii pe zi sau 62 de călătorii pe lună. Mai multe detalii pot fi obţinute sunând la numărul de telefon 1826, cu tarif normal în reţeaua companiei, sau din magazinele Orange.

Valabil şi pentru Vodafone

Şi cei care sunt abonaţi la Vodafone sau au cartele de la această companie de telefonie mobilă vor putea plăti biletul de metrou prin SMS. Pentru plata unei călătorii ei vor trebui să trimită un SMS la numărul 7477, pentru două la 7492, iar pentru zece călătorii la 7490. Tarifele vor fi aceleaşi.

Şi parcarea se poate plăti prin SMS

Compania Orange a mai anunţat că, de la 1 februarie, clienţii săi vor putea plăti prin SMS şi parcarea în zona amenajată la Ateneul Român. Astfel, prin trimiterea unui mesaj scris de pe telefonul mobil la 7577, în care trebuie menţionat numărul de înmatriculare al maşinii, şoferii vor plăti o oră de parcare la tariful de 0,40 euro, fără TVA. Serviciul va fi disponibil cu sprijinul Primăriei Generale a Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite