Parcare şi trotuar, închise de metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex, se pregăteşte săptămâna aceasta să semneze cu contract de achiziţie a 16 trenuri noi de metrou pentru a le da în folosinţă pe un traseu care nici măcar nu a început să fie săpat: Drumul Taberei - Pantelimon.

Deşi contractul de execuţie cu un consorţiu de  firme condus de italienii de la Astaldi a fost semnat încă din martie, lucrările sunt şi acum doar la stadiul de „organizare de şantier".

În faza de măsurători

De mai bine de două luni, locuitorii din cartierele Valea Ialomiţei şi Valea Argeşului au rămas fără locuri de parcare, iar pietonii şi bicicliştii fără trotuare, respectiv benzi de circulaţie, din cauza unor garduri şi balize care împrejmuiesc viitoare guri de metrou. În această zonă nu este însă nici măcar un utilaj care să se pregătească de forjat. La Academia Militară, în schimb, sunt utilaje, dar lucrările tot nu au fost demarate. „Deocamdată se fac măsurători cu privire la cât vor costa lucrările pe fiecare staţie. Luăm probe să vedem calitatea solului ca să decidem ce utilaje folosim", a explicat lipsa de activitate directorul Udrişte.  Acesta promite că lucrările vor începe peste două săptămâni.
Cele 16 trenuri noi de metrou în valoare de 107, 2 milioane de euro, care urmează să fie achiziţionate, sunt moderne şi dotate cu toate facilităţile. Firma spaniolă Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, cea care le construieşte, a livrat acelaşi tip de metrou la Madrid, Roma, Bracelona şi Bruxelles.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite