Metrorex chemată la bară după o expropriere ce a blocat ridicarea a trei turnuri în zona Răzoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miza războiului deschis în Justiţie este de 50 de milioane de euro, conform reprezentanţilor firmei expropriate

Metrorex chemată la bară după o expropriere ce a blocat ridicarea a trei turnuri în zona Răzoare

Construcţia Magistralei 5, care ar urma să lege subteran cartierul Drumul Taberei de Centru a adus un proces de zeci de milioane de euro pe capul Metrorex. Firma spaniolă Spavin Invest a dat în judecată Metrorex după ce a fost lăsată fără 6.000 de metri pătraţi şi a fost despăgubită cu trei milioane de euro, prea puţin pentru terenul expropriat, după cum susţin avocaţii societăţii comerciale.

Terenul este situat în zona Răzoare, acolo unde Spavin Invest deţinea 20.000 de metri pătraţi, şi era destinat unui amplu proiect imobiliar ce conţinea trei turnuri. “O mică haiducie. Investitorul spaniol urma să construiască trei turnuri P+20 de etaje. Din cele 20.000 de metri pătraţi, 6.000 a luat Metrorex. Proiectul nu mai poate fi dus până la capăt. Am deschis proces şi cerem Metrorex să ia tot terenul, pentru că firma nu mai poate construi aici. Dacă nu vor, sa ne despăgubească la valoarea terenului şi investiţiilor făcute. Cerem 50 de milioane de euro”, susţine avocatul Victor Catalin Enescu, cel care reprezintă firma Spavin Invest.

Metrorex: "Pai ce, noi lucrăm cu geambaşi aici?"

Acesta explică suma mult mai mare pe care o cere firma expropriată prin investiţiile făcute în proiecte, studii, precum şi împrumuturile contractate de la bancă pentru realizarea proiectului imobiliar. Potrivit lui Enescu, firma spaniolă ar fi cumpărat cu 2.700 - 2.800 de euro metrul pătrat şi este despăgubită cu aproximativ 500 de euro pe metrul pătrat. “S-a despăgubit după grila minimă a notarilor pentru acea zonă”, a mai spus avocatul Enescu. De cealaltă parte, directorul Metrorex consider că este vorba despre o expropriere ca oricare alta şi că nu e nimic în neregulă. “Nu există aşa ceva. Pai ce, noi lucrăm cu geambaşi aici? Exproprierea s-a efectuat conform legii. Am avut o firmă de consultanţă care s+a ocupat de asta”, a declarat ieri Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite