Semnături de 465 de milioane de euro pentru metrou spre Drumul Taberei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul de extindere a metroului bucureştean pe magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, tronsonul Universitate – Pantelimon a primit fondurile necesare.

Astăzi, la sediul Ministerului de Finanţe s-a semnat contractual de finanţare între România şi Banca Europeană de investiţii, în valoare de 465 de milioane de euro. “Acest proiect face parte din priorităţile incluse în cadrul „Strategiei globale de dezvoltare şi modernizare a transportului cu metroul în Bucureşti 2008 – 2030”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanţe.

Proiectul are drept obiectiv eficientizarea activităţii de transport urban in Bucuresti, prin construirea tronsonului Universitate - Pantelimon în totalitate în subteran, cu o lungime de 7,4 km cale dubla de metrou cu 12 staţii şi un depou, realizând legătura dintre centrul oraşului şi zona de est a capitalei şi deservind o zonă cu o populaţie de cca. 350.000 de locuitori şi achiziţia a 30 de trenuri noi de metrou inclusiv servicii de consultanţă aferente achiziţiei acestora pentru dotarea acestei noi magistrale.
Implementarea Proiectului se va face de către Societatea Comercialǎ de Transport cu Metroul Bucureşti METROREX S.A. care va fi desemnatǎ Agenţie de execuţie. Proiectul are termen de finalizare martie 2019.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite