Sindicatele de la metrou nu au niciun motiv să facă grevă, afirmă Metrorex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicatele de la Metrorex nu au niciun motiv să declanşeze un conflict de muncă, aşa cum au ameninţat săptămâna trecută, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Potrivit Metrorex, proiectul de act normativ la care fac referire sindicatele urmăreşte “punerea la dispoziţia autorităţilor a capabilităţilor deţinute de companiile din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi posibilitatea dezvoltării de aplicaţii operaţionale din sfera de activitate a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii privind multimodalitatea şi realizarea unor interfeţe de comunicare de date între societăţile subordonate şi nivelul central al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii”.

Matrorex mai arată că a fost elaborat un document draft care să reprezinte baza discuţiilor şi consultărilor cu toţi actorii implicaţi în transporturile publice din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii fără a se ajunge încă la o concluzie. Pe 16 februarie a fost organizată o astfel de dezbatere cu toţi actorii implicaţi, iar opiniile operatorilor de transport vor fi luate în considerare.

Metrorex mai precizează că nu sunt avute în vedere în acest proiect infrastructurile şi aplicaţiile ce concură la siguranţa circulaţiei. Astfel, nu vor fi afectate instalaţiile de siguranţă a circulaţiei de la toate modurile de transport şi nici aplicaţiile informatice care concură la buna desfăşurare a transporturilor. Totodată, nu se au în vedere relocări sau disponibilizări de personal din companiile în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii ca o consecinţă a aplicării acestui proiect de act normativ.

Sindicaliştii de la metrou au amenţiat săptămâna trecută că vor intra în grevă dacă va fi aplicat un proiect de hotărâre de Guvern care ar prevede externalizarea telecomunicaţiilor din unităţile aflate sub autoritatea, subordinea şi coordonarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite