Companii de renume internaţional, interesate de extinderea Liniei 4 de metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofertele depuse la licitaţia pentru execuţia extinderii reţelei de metrou pe Linia 4 Tronsonul Parc Bazilescu – Laminorului – Lac Străuleşti vor fi deschise mâine, a anunţat Metrorex.

Valoarea estimată a contractului este de 953.500.000 de lei, finanţarea urmând a fi asigurată din alocaţie de la bugetul de stat.

Se estimează că lucrările vor fi finalizate într-o perioadă de 42 luni. Potrivit Metrorex, ca urmare a publicării anunţului de participare în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, şi-au manifestat interesul faţă de procedura de achiziţie o serie de companii puternice, de renume internaţional şi cu o experienţă de notorietate în domeniul obiectului contractului.

Comisia de evaluare a ofertelor este formată din specialişti ai SC Metrorex SA şi experţi din instituţii guvernamentale şi universităţi tehnice de profil. Contractul care va fi atribuit înglobează totalitatea lucrărilor necesare pentru extinderea reţelei de metrou, respectiv a Racordului 2 al Magistralei 4, cu două noi staţii, fiind prevăzute în acest sens lucrările de structură tunel (1,3 km cale dublă), structura aferentă celor 2 staţii (Laminorului şi Lac Străuleşti), depou de metrou, terminal multimodal şi Park & Ride precum şi principalele dotări cu instalaţiile şi echipamentele necesare pentru punerea în funcţiune cu călători a obiectivului.

Se urmăreşte realizarea unui sistem de transport integrat şi neconcurenţial prin implementarea unor poli de schimb cum va fi cel de la Lac Străuleşti în ideea de a stimula renunţarea benevolă la folosirea automobilelor personale în favoarea transportului public în comun pentru deplasările intraurbane şi urbane. În acest sens s-a prevăzut amenajarea terenurilor la suprafaţă prin realizarea unui Nod intermodal în Zona Lac Străuleşti – parcare şi autogară (Park & Ride Străuleşti) pentru călătorii din zona periurbană de nord vest a Capitalei.
 
Zona pentru care se prevede extensia reţelei de metrou este într-o puternică dezvoltare urbanistică, necesităţile de asigurare a transportului public fiind într-o continuă creştere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite