Peste 4 miliarde de lei vor fi investite în extinderea şi modernizarea reţelei Metrorex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit programului de investiţii al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, până la finalul anului 2014, Metrorex va investi sume uriaşe de bani în facilităţile pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi în achiziţii de trenuri noi şi extinderea reţelei.

În tronsonul Râul Doamnei (Drumul Taberei) - Haşdeu (Universitate) de pe Magistrala 5 (Pantelimon - Universitate- Drumul Taberei), cele nouă staţii de metrou şi 6,2 kilometri de tunel, Metrorex va investi 1,64 miliarde de lei. Staţia şi depoul Valea Ialomiţei de pe aceeaşi magistrală va copsta compania 390,46 milioane de lei. Alte 1,19 miliarde vor fi folosite pentru cumărarea a 37 de trenuri noi pentru echiparea noilor magistrale, investiţie programată pentru 2015.

Aproape 760 de milioane de lei vor fi folosiţi pentru finalizarea Magistralei 4, prin tronsonul Parc Bazilescu - Străuleşti, unde va fi construit şi un depou multimodal, în 2014. Cinci platform înclinate şi 76 de lifturi pentru persoanele cu dizabilităţi vor fi construite cu 84,60 de milioane de lei. Peste 170 de milioane de lei vor fi investiţi în modernizarea sub-staţiilor electrice de pe Magistralele 1 şi 3 de metrou, obiective ce au termen de finalizare în 2012. În planul Metrorex intră şi construcţia Magistralei 6 care va face legătura cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi Bucureşti, dar şi a Magistralei 7, între cartierele Rahova şi Colentina.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite