Membrii unei reţele internaţionale de traficanţi de droguri, care ar fi finanţat gruparea PKK, cer să fie eliberaţi de Curtea de Apel Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru membri ai unei reţele internaţionale de traficanţi de droguri, despre care există indicii ca ar fi finanţat organizaţia PKK, au fost condamnaţi la închisoare în urmă cu doi ani de magistraţii Tribunalului Bucureşti.  Decizia a fost atacată cu apel.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au condamnat pe Er Tuncay  şi Mohamed Adnan la câte 16 ani închisoare, pe Coksirin Mehmet la 15 ani închisoare , iar pe Hmaidan Mahmoud la pedeapsa de 12 ani închisoare.  Cei patru presupuţi membri au grupării PKK au făcut apel la decizia judecătorilor, dată la finele anului 2010.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada iunie – decembrie 2007, cei trei inculpaţi au comis mai multe fapte penale prin care au ajutat la efectuarea unui transport de 58 de kilograme de heroină din Turcia către Olanda, drogurile de mare risc fiind capturate în dimineaţa zilei de 14 decembrie 2007, de către autorităţi, la frontiera turco-bulgară, ascunse în încărcătura unui autotren.

În perioada respectivă, Mehmet Coksirin ar fi fost de mai multe ori în Turcia, la indicaţia lui Er Tunkay, pentru a asigura legătura cu fraţii din Istambul ai acestuia, respectiv Er Seracettin şi Er Sabahttin, cei care s-au ocupat de disimularea heroinei. De asemenea, tot la indicaţia lui Er Tunkay, Ismail Adnan s-ar fi deplasat în Olanda pentru a recepţiona cantitatea de heroină expediată din Turcia.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite