Materiale antiderapante în prima zi de iarnă din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri a fost prima zi de ninsoare din Bucureşti. Peste 40 de utilaje ale operatorilor de salubrizare au împrăştiat material antiderapant pe străzile din toate cele şase sectoare, cu prioritate în rampe, în pante, pe poduri şi pe arterele de acces către spitale şi instituţii publice.

Sâmbătă după-amiază s-au înregistrat precipitaţii mixte în Muntenia, Moldova şi Dobrogea, iar în a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică în vestul şi nord-vestul ţării. În aceste regiuni intensificările vântului au fost trecătoare, dar temperaturile nocturne exclusiv negative au favorizat producerea de polei şi gheţuş.

Primarul general, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire să fie pregătiţi să intervină pentru a preveni formarea poleiului, într-un comunicat de presă emis ieri. Au fost activate echipajele din toate punctele fixe din cele şase sectoare, care au acţionat cu precădere în rampe, pante, poduri, pe arterele principale şi pe cele de acces către spitale sau instituţii publice.

Potrivit directorului de presă a Administraţiei Străzilor, Alina Roman starea carosabilului este bună, iar pe timpul nopţii nu au fost înregistrate incidente. „Nu s-a pus problema de ninsori abundente. Nu avem de ce să ne facem griji. Am înţeles că echipajele primăriilor au împrăştiat materiale antiderapante pe principalele artere. Nu este cazul să se insiste, se mai strică şi asfaltul!" a declarat aceasta pentru bucuresti.adevarul.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite