Aproape 3.000 de mașini au fost ridicate temporar în sectorul 1 pentru deszăpezirea străzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 3.000 de mașini parcate pe marginea arterelor din sectorul 1 au fost ridicate temporar, în ultimele două săptămâni, de Poliția Locală pentru a înlesni acțiunea de deszăpezire.

Mașinile au fost ridicate, echipele de intervenție ale firmei de salubritate au curățat zona de zăpadă, iar autovehiculele au fost puse la loc. Începută din data de 27 ianuarie, acțiunea de ridicare temporară a mașinilor se desfășoară atât pe marile bulevarde, cât și pe străzile secundare, în fiecare noapte, între orele 22.30 şi 5.00.
 
Până în prezent au fost organizate astfel de acțiuni în toate cartierele din sectorul 1, cu precădere în zonele Ion Mihalache, Kiseleff, Magheru, Victoriei, precum și pe străzile Lainici, Ștefan Burileanu, Nicolae Caranfil, Londra, Paris, Teheran etc.

Acțiunea Poliției Locale, prin care acordă asistență utilajelor companiei Romprest în operațiunea de deszăpezire, presupune ridicarea temporară a autoturismelor până la curățarea carosabilului și repunerea acestora în aceleași locuri.
 
Totodată, tot pentru eficientizarea activității de deszăpezire, zeci de polițiști locali și agenți ai Poliției Naționale organizează acțiuni comune de fluidizare a traficului rutier pe arterele Sectorului 1 afectate de zăpadă.
 
Poliția Locală a Sectorului 1 - care a preluat de anul trecut și atribuții de ordine și siguranță publică - ajută Poliția Națională la decongestionarea traficului rutier în cele mai aglomerate zone. Cu ajutorul sistemului de supraveghere video, agenții locali țin sub observație zonele aglomerate din sector, transmițând în timp util informațiile către Poliția Rutieră.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite