Parada bătrânelor doamne, în Parcul Obor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de bucureşteni au participat, în weekend, în Parcul Obor, la expoziţia maşinilor de epocă din cadrul Târgul Anticarilor. La eveniment au fost prezentate două automobile Volga din anii ‘60, un Golf din ‘76, un Fiat 600 şi un Willis din perioada interbelică

Nostalgicii vremurilor demult apuse au umplut până la refuz Parcul Obor pentru a admira şi a cumpăra obiecte valoroase oferite spre vânzare de anticari, la cea de-a XIV-a ediţie a târgului. Ca în fiecare an, punctul de atracţie a fost de expoziţia maşinilor de epocă, curioşii putând să le admire îndeaproape şi să le pozeze.

Volga securiştilor


Adrian Dumitru a adus la expoziţie o Volga din anul 1968. Bucureşteanul spune că bijuteria lui din perioada comunistă a plimbat de-a lungul anilor demnitari, securişti, dar şi miliţieni.

„Este o maşină de lux cumpărată în urmă cu şapte ani. Sunt un nostalgic al perioadei comuniste, a fost perioada tinereţei mele. Este comoara mea, de aceea necesită şi multă atenţie. Valorează în jur de 15.000 de euro", a spus Adrian.
Colecţia maşinilor de epocă din Parcul Obor a fost completată de un Willis 1938, maşină folosită mult în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, un Golf din 1976, un Fiat 600 şi o Volga M21. În ciuda vârstei, maşinile arătau impecabil. Proprietarii recunosc, însă, că este foarte greu să le păstrezi „vii".

Ascundea vânatul lângă motor

„Iubesc maşinile de epocă, am trei acasă şi fiecare are garajul ei. De multe ori nici nu mai mănânc, ci lucrez. Îmi place să le simt vii şi pentru asta trebuie să depun mult efort şi să cheltui mulţi bani", a povestit Călin Florea, proprietarul bătrânei Volga M21.
El povesteşte că maşina a cumpărat-o în urmă cu patru ani de la un fost braconier. „Îmi spunea că la motor ascundea căprioara. Era fost vânător. Nu arăta foarte bine când am cumpărat-o de aceea cred că am investit vreo 5.000 de euro în ea", a adăugat el.
În cele trei zile ale Târgului, în acordurile muzicii de odinioară ale Micului Paris, bucureştenii au avut şansa unei călătorii în timp. Obiecte de toate felurile, de la bijuterii şi tablouri până la ustensile casnice au fost expuse în standurile amenajate în Parcul Obor şi oferite spre cumpărare bucureştenilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite