Centrul comercial Liberty Center din Rahova se vinde pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mall-ul Liberty Center a intrat în proces de executare silită din cauza datoriilor de 61 de milioane de euro către băncile finanţatoare. Complexul urmează să fie scos la licitaţie pe 7 august pe o platformă online.

Reprezentanţii portalului cu declarat că este prima oară când o licitaţie de valoare atât de mare se desfăşoară pe internet. „Pentru prima oară în România, o licitaţie de o asemenea amploare, organizată de un executor judecătoresc, nu e doar promovată în mediul digital ci, mai mult, va avea loc online, pe platforma Fairsolve.com“, citează Capital din comunicatul remis de portalul.

Mall-ul se va licita pornind de la preţul de 60 de milioane de euro, aproape aceeaşi valoare cu cea a datoriilor avute. Şansele de vânzare la acest preţ sunt însă minime, estimează Capital. City Mall a trecut prin cinci licitaţii până a ajuns la vânzare prin negociere directă, iar preţul a scăzut în acest proces de la 32,9 mil. euro la 17,9 mil. euro.

Mallul din Rahova a fost construit pe un teren de 20.255 mp şi dispune de o suprafaţă închiriabilă de 70.592 mp. În prezent, spaţiile centrului comercial sunt închiriate de 101 retaileri, însă în ultimii ani centrul comercial a pierdut chiriaşi cu nume mari, cum sunt Starbucks, Diverta, Marks&Spencer, Forever 18 şi alţii.

Lansată în 2011, platforma fairsolve.com facilitează comercializarea online de bunuri supuse vânzării forţate, punând în legătură practicienii în insolvenţă, executorii judecătoreşti şi instituţiile financiare cu potenţialii cumpărători, din ţară şi din străinătate.

Platforma este deschisă şi vânzărilor sau licitaţiilor de produse şi servicii aflate în proprietate privată şi necondiţionate juridic. Platforma Fairsolve.com este deţinută de experţii în insolvenţă Gheorghe Piperea, Mircea Deaconu şi Florian Mateita (asociaţi în societatea de practicieni în insolvenţă RomInsolv) şi dezvoltată în parteneriat cu Lucian Despoiu şi Dragoş Stanca, informează Capital.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite