Cât ne costă un câine comunitar îngrijit în adăposturi? Prefectul Capitalei susţine în continuare eutansierea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îngrijirea unui maidanez în adăposturi special amenajate ajunge la costuri de 375 de lei lunar, în timp ce eutansierea, la doar 50 de lei. Asta susţine în continuare prefectul Capitalei Mihai Cristian Atănăsoaei.

„Dacă în Capitală sunt 40.000-50.000 de câini, ar însemna un cost anual de aproximativ 43 milioane de euro pentru ţinerea lor în adăposturi. Dacă Primăria Municipiului Bucureşti se uită în buget şi consideră că are aceşti bani, este bine“, a precizat Atănăsoaei la Realitataea TV.

Prefectul a mai spus că singura soluţie „logică, raţională şi bugetabilă“ este strângerea câinilor comunitari în adăposturi şi eutanasierea celor care nu sunt adoptaţi în 30 de zile.

Atănăsoaei a subliniat, în aceeaşi emisiune televizată, că, potrivit legii, municipalitatea bucureşteană trebuie să gestioneze problema câinilor comunitari, şi nu primăriile de sector.

„Nu există discurs emoţional când este vorba despre autoritate“, a mai spus prefectul, potrivit căruia soluţia spre care înclină el ar fi aplicată şi în Anglia şi „o parte din Franţa“.

Legea privind gestionarea câinilor fără stăpân, care permite inclusiv soluţia eutanasierii animalelor dacă autorităţile locale o consideră oportună, a trecut marţi de Camera Deputaţilor. Actul normativ prevede ca, în urma consultării cetăţenilor, consiliile locale să aplice fie soluţia construirii de adăposturi şi sterilizarea, fie eutanasierea animalelor, dacă acestea nu sunt adoptate în cel mult 30 de zile.

Potrivit organizaţiilor care luptă pentru protecţia animalelor, pe străzile Capitalei sunt în jur de 40.000 de câini fără stăpân.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite