Tablouri de 500.000 de euro vândute azi în Bucureşti. Cel mai scump este „Ţărăncuţa cu fuior“, semnat de Nicolae Grigorescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Licitaţia de Artă Decorativă de Epocă şi Licitaţia de pictură Valori Tradiţionale, organizate în cursul zilei de marţi, au avut vânzări de aproximativ 500.000 de euro pentru piesele de artă expuse, potrivit site-ului casei Artmark. 

În cadrul Licitaţiei Valori Tradiţionale, cele mai scumpe tablouri au aparţinut lui Nicolae Grigorescu şi s-au vândut cu sume impresionante. Astfel, pentru lucrarea „Ţărăncuţa cu fuior“ s-a plătit suma de 85.000 de euro iar pentru „Ţărăncuţa din Muscel“, 75.000 de euro.

Pe locul trei se află lucrarea „Margine de sat“, aparţinând artistului Ion Ţuculescu, care s-a cumpărat cu 44.000 de euro. Alte tablouri aflate pe locurile inferioare din punct de vedere al preţului cu care au fost vândute, sunt „Casa oltenească“, de Theodor Pallady – 20.000 de euro, "Bucovineancă", de Francisc Şirato - 17.000 de euro, "Vatră la Rucăr" şi "Ţărăncuţă", de Camil Ressu - 13.000 de euro, respectiv 10.000 de euro, "Case pe Valea Argeşului", de Rudolf Schweitzer-Cumpăna - 10.500 de euro.

La Licitaţia de Artă Decorativă de Epocă s-au propus 153 de piese remarcabile, printre care vase decorative sfeşnice, ceasuri şi tabachere din argint, bronz, sticlă sau porţelan, obiecte mici de mobilier preţios, şi lămpi decorative. Această licitaţie a înregistrat vânzări de aproximativ 93.000 de euro, iar rata de adjudecare a fost de 83,66%.

În această seară au loc alte două licitaţii Artmark, Licitaţia Colecţiei Hrisanti Petresco şi Licitaţia de Postmodernism şi Contemporană, iar joi se va ţine Licitaţia de Cinegetică, Echitaţie şi Marinărie şi Licitaţia de Alb-Negru.  

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite