Fonduri pentru proiectele liceenilor bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

YouthBank Bucureşti a anunţat lansarea celui de-al treilea apel de proiecte adresat liceenilor bucureşteni. Concursul de proiecte se adresează liceenilor bucureşteni care studiază în sectoarele 1 şi 2, iar proiectele propuse pentru finanţare trebuie să aibă un impact în comunitate şi să reprezinte o soluţie la o nevoie identificată.

Începând cu această rundă de finanţare, programul se îndreaptă în special către acele iniţiative de antreprenoriat social care îşi propun un impact pe termen lung şi care sunt concepute având în vedere sustenabilitatea acestor proiecte.

Echipa YouthBank Bucureşti invită elevii liceelor din sectoarele 1 şi 2 ca până pe 23 martie să aplice cu un proiect în cadrul concursului de finanţare YouthBank. Proiectele trebuie să aibă un impact în comunitate şi să reprezinte o soluţie la o nevoie identificată de ei. Sunt încurajate proiectele care dezvoltă activităţi de antreprenoriat social, respectiv care folosesc finanţarea obţinută din fondul YouthBank pentru a crea produse sau servicii inovatoare care răspund unei nevoi a comunităţii, asigurând continuarea iniţiativei şi un impact pe termen lung, inclusiv prin identificarea şi mobilizarea altor resurse din comunitate.

Condiţiile pentru a aplica la aceasta rundă de finanţare a programului sunt următoarele:
-    liceenii trebuie să facă parte dintr-o echipă (minim 3 persoane)
-    proiectele propuse trebuie să se desfăşoare în Bucureşti
-    proiectele propuse pot răspunde unor nevoi identificate la nivelul comunităţii şi pot acoperi orice domeniu, de la activităţi sportive, artă sau ecologie, la sănătate, muzică sau IT etc.
-    sunt încurajate proiectele inovatoare care pot genera resurse (vând produse/servicii) pentru a creşte impactul pe termen lung
-    suma solicitată poate fi de minim 2.000 lei şi maxim 3.000 lei pentru un proiect
-    perioada de implementare a proiectelor va fi de maxim 2 luni (9 aprilie – 3 iunie 2012).

YouthBank este un program de educaţie si antreprenoriat social, coordonat la nivel local de Fundaţia Comunitară Bucureşti şi la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în parteneriat cu Banca Comercială Română.

YouthBank a fost lansat în ţara noastră în 2006, la Cluj-Napoca. În prezent, programul este implementat în şase oraşe: Alba-Iulia, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Tîrgu Mureş.

Echipa YouthBank Bucureşti, formată din 19 liceeni, a reuşit în cele două ediţii ale programului să creeze un fond de investiţii în valoare de 15.000 de euro din care au fost finanţate 24 proiecte iniţiate de elevii bucureşteni. 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite