Viață de licean de fițe: motoare, mașini, distracție și țigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterii bucuresti.adevarul.ro au dat o raită pe la liceele din București, cunoscute pentru copiii de bani gata care învață acolo, și au aflat unde  își petrec timpul aceștia atunci când chiulesc de la ore.

În fața liceelor renumite din centrul orașului sunt parcate fel și fel de mașini de lux care aparțin elevilor. Aceștia vin la școală cu bolizii lor din care muzica răsună la maximum, iar ochelarii de soare sunt accesorii nelipsite, chiar dacă este înnorat.

După ce își parchează mașinile pe locurile rezervate tacit, își fac intrarea în curtea liceului, obișnuiți să întoarcă privirile colegilor. Nici nu apucă bine o oră întreagă de curs, că îi și vezi ieșind. Se urcă în mașini și pleacă spre ,,școala” pe care ei o consideră mai interesantă, cafeneaua.



CLICK pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu liceenii de fițe din București!

În fața liceelor renumite din centrul orașului sunt parcate fel și fel de mașini de lux care aparțin elevilor

Cafea în loc de mate

În fața Colegiului Național ,,Sfântul Sava”, situat în apropiere de Piața Romană, erau parcate mașinile scumpe, însă posesorii lor lipseau. În pauză, îi zăreai prin curtea școlii doar pe cei mai puțin extravaganți. Explicația a venit din partea unui tânăr cu un ghiozdan în spate, care ieșea din liceu : ,,La ora asta mulți dintre colegii mai înstăriți sunt la cafea”.

Poziționat avantajos pentru copiii de bani gata, liceul se află în apropierea cafenelelor de pe Bulevardul Magheru, din Cișmigiu și a barurilor din Centrul Vechi.

Aceleași zone sunt frecventate și de liceenii din Colegiul Național ,,Gheorghe Lazăr”. Mai ales un renumit pub din Cișmigiu, care se află la o aruncătură de băț de școală. Elevii înlocuiesc băncile clasei cu mesele barului, iar pixul este schimbat cu berea.

Pauza și țigara

Când sunt la școală în pauză, principala activitate a liceenilor este fumatul și etalarea ținutelor de firmă.  Primul lucru pe care îl fac adolescenții cu fițe când ies din curtea liceului este să-și aprindă o țigară și să-și așeze ochelarii pe nas.

Unii se grăbesc să plece, însă alții mai stau la o discuție lângă motoarele și mașinile lor scumpe. De exemplu, un tânăr motociclist schimba două vorbe cu o colegă, în fața liceului. Pe lângă ei, trecea grăbită o elevă îmbrăcată ultimul răcnet și cu ochelari la ochi, care tocmai își aprindea o țigară.   


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite