Vier Pfoten va ataca la Curtea Constituțională legea maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizația pentru drepturile animalelor Vier Pfoten a anunțat, pe 28 noiembrie, că va ataca la Curtea Constituțională legea privind câinii comunitari, pentru că o consideră ineficientă și inumană. ONG-ului i se alătură Federația Națională pentru Protecția Animalelor (FNPA) și Asociația GIA.

ONG-urile de profil au susțin că legea nu va rezolva problema câinilor fără stăpân. Reprezentanții Vier Pfoten sunt de părere că gestionarea maidanezilor nu trebuie lăsată pe mâna consiliilor locale, deoarece metoda de diminuare a comunității canine nu este eficientă și va obliga primăriile să cheltuie milioane de euro pentru rezolvarea problemei câinilor de pe stradă.

ONG-urile consideră că legea este ,,aberantă”

Reprezentantul Vier Pfoten, Kuki Bărbuceanu, consideră ,,aberant” articolul VII al legii: ,,Nu poate să ştie populaţia care este soluţia pentru dispariţia câinilor de pe stradă. Nu poate un avocat sau un instalator să spună ce trebuie de făcut, de aceea există organizaţii internaţionale cu specialişti care pot veni cu propuneri (...) Este clar, ţinta legii este pur electorală. Practic, populaţia va putea fi păcălită şi minţită”, a explicat acesta.

Eutanasia este mai scumpă decât sterilizarea

Directorul Asociației ,,Save the Dogs”, Laurențiu Vasilescu, a susținut că eutanasierea câinilor este o metodă mai costisitoare decât sterilizarea. El a declarat că, potrivit datelor oficiale, în București, între 2001 și 2008, au fost eutanasiați aproximativ 144.000 de câini cu nouă milioane  de euro, iar rezultatele nu au fost satisfăcătoare.  Reprezentantul asociației a explicat că, pentru prindere, sterilizare și cazare nelimitată în adăpost se cheltuie 25 de euro/câine. În schimb, prinderea, cazarea pentru 30 de zile și eutanasierea costă 60 de euro/câine.

Reprezentanții Vier Pfoten au afirmat că este necesară adoptarea unui program național de sterilizare a maidanezilor, cofinanțat de ONG-uri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite