Numai martor să nu fii: elevul de la Jean Monnet, victimă colaterală în dosarul Cămătaru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul local tulcean Nicolae Bibu a dezvăluit motivul pentru care fiul său, Alexandru (18 ani), a fost luat de poliţişti din timpul orelor şi dus la secţie pentru declaraţii.

Un elev de bani gata de la Liceul Jean Monnet din Capitală este considerat martor cheie într-un dosar cu cămătari şi proxeneţi. Reţeaua, condusă din spatele gratiilor de Sile Cămătaru, a fost destructurată de procurori după ce fiul lui Sile, Marius Balint, a fost reţinut alături de alte două persoane.

Elevul Alexandru Bibu, luat de poliţişti de la şcoală, marţi, şi dus la secţie pentru audieri, a fost interceptat în timp ce vorbea cu un prieten dator la cămătari. Scandalul în care este implicat fiul lui Nicolae Bibu, consilier local în Tulcea, nu este singurul. În luna august, acesta a produs un accident de circulaţie, după ce s-a urcat băut la volanul unei maşini de lux, fără a avea permis.

Coleg cu un client al cămătarilor

Nicolae Bibu, tatăl elevului ridicat de poliţişti de la Liceul Jean Monet spune că Alexandru, fiul său, s-a trezit prins într-un dosar de cămătarie fără să aibă nici o vină.
„El are un prieten bun, coleg, care venea des la noi acasă. Acesta a luat bani de la cămătari şi apoi a intrat într-o situaţie fără întoarcere, ştiţi ce se spune despre cămătari. Colegul se plângea că trebuie să dea mai mulţi bani, că sunt presiuni asupra lui, şi probabil telefonul acestuia era ascultat. Aşa s-a ajuns la fiul meu, care cunoştea situaţia din poveştile prietenului său", povesteşte Nicolae Bibu, om de afaceri şi consilier local în Tulcea.


Acesta spune că nu ştia că fiul lui este urmărit şi că poliţiştii au ţinut morţiş să discute numai cu băiatul, fără să le spună nimic părinţilor.
„Eram în Bucureşti, acasă, când paznicul complexului ne-a informat că a venit Poliţia şi că îl caută pe Alexandru. Am crezut ce este ceva în legătură cu accidentul din vară, chiar m-am mirat că nu primise citaţii, nimic, ca să spună că s-ar fi sustras de la cercetări. Am spus că este la şcoală, au plecat, s-a dus şi soţia mea acolo, l-au chemat în cancelarie, a înţeles că nu este acuzat de nimic şi că totul se petrece în contextul unui dosar amplu, că trebuie să dea niste declaraţii legat de discuţiile telefonice avute cu colegul respectiv", mai spune Bibu.

Cercetat pentru un accident

Dosarul penal în care este cercetat Alexandru Bibu a fost întocmit în luna august a acestui an, atunci când elevul s-a urcat băut la volanul unui autoturism de lux şi fără a avea permis de conducere. Accidentul a avut loc pe Calea Victoriei. Tânărul a acroşat un taxi oprit la semafor, a trecut pe roşu, iar apoi a pierdut controlul maşinii şi a lovit alte trei autoturisme. Poliţiştii au constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,32 miligrame la mie în aerul pur expirat. „Culmea că acasa nu a pus mâna pe volan,şi avem multe maşini la dispoziţie la firmă, ne ocupăm de distribuţie. Probabil că fară să ştim copii fac multe lucruri, eu jur ca n-am ştiut că el se urcă la volan, probabil a fost luat de val şi va răspunde pentru asta, trage ponoasele", susţine tatăl lui Alexandru Bibu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite