Japoneza ucisă în pădurea Otopeni a fost victima unui recidivist. Vezi filmul crimei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului General au identificat indicii noi în cazul anchetei privind uciderea japonezei, găsită strangulată  în pădurea Otopeni. 

După noi audieri, anchetatorii au stabilit că în noaptea de 15 august tânăra a fost acostată de principalul suspect în acest caz, Vlad Nicolae, în incinta aeroportului Henri Coandă, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi. 

Astfel, potrivit procurorilor, în seara zilei de 15.08.2012, în jurul orelor 20.30, inculpatul Vlad Nicolae a abordat-o în incinta Aeroportului Henri Coandă pe tânăra japoneză, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi.

În acest context, inculpatul a urcat, împreună cu victima, în taxi, însă au coborât după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure.  Au fost observaţi în acel loc de către conducătorul autoturismului taxi, după aproximativ 2 minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers, iar, două zile mai târziu, în acelaşi loc, a fost descoperit cadavrul  victimei.

 Considerentele care au stat la baza preluării prin dispoziţia Procurorului General al  Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au vizat complexitatea cauzei, faptul că victima este o persoană cu cetăţenie străină, ceea ce necesită corespondenţă cu ambasada , precum şi împrejurarea că din datele cauzei au rezultat indicii că inculpatul Vlad Nicolae ar fi  suspect de mai multe fapte de violenţă comise pe raza mai multor judeţe. La aceste împrejurări se adaugă necesitatea soluţionării cu celeritate a cauzei.

Până în acest moment al cercetărilor, la data de 18.08.2012 procurorii au formulat propunere de arestare preventivă  a agresorului pentru o durată de 29 zile, începând cu data de 19.08.2012.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis propunerea  şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului  pentru o durată de 29 zile. De asemenea, în cauză a fost efectuată cercetarea locului faptei, au fost audiaţi martori, a fost identificată victima, s-a efectuat autopsia cadavrului ,a fost dispusă o expertiză ADN, care urmează a fi efectuată în zilele următoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite