Universitatea Bucureşti: „Jandarmii au fost violenţi cu elevii şi cu angajaţii facultăţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Universităţii Bucureşti acuză Jandarmeria Română de agresivitate în spaţiul facultăţii în timpul protestelor, privind elevii şi angajaţii din cadrul instituţiei de învăţământ. 

Potrivit Universităţii Bucureşti (UB), forţele de ordine ar fi intrat, încă de la începutul protestelor, în incinta Facultăţii de Litere, unde au fost violenţi cu personalul şi elevii instituţiei.

În primă fază, facultatea aminteşte într-un comunicat ziua de 15 ianurie, atunci când două persoane, îmbracate în civili, au intrat în incinta Facultăţii de Litere şi au cerut secretarei să le permită filmarea protestelor care aveau loc în acea zi, în Piaţa Universităţii.

Angajata UB însă, a refuzat cererea, justificând că trebuie să primească aprobare din partea conducerii. În acel moment, cei doi indivizi, despre care reprezentanţii spun că ar face parte din cadrul Jandarmeriei Române, au început să fie agresivi cu angajata, dar au plecat când au observat că situaţia nu se rezolvă.

Instituţia de învăţământ mai arată în acelaşi comunicat un alt caz de agresiune al forţelor de ordine, petrecut pe 24 ianuarie. „Mai mulţi jandarmi au intrat marţi în Facultatea de Litere şi au solicitat în mod agresiv unui grup de studenţi care aşteptau susţinerea examenului, să evacueze urgent incinta

instituţiei. Jandarmii nu s-au legitimat şi nu au prezentat motivul solicitării. Persoanele în cauză purtau uniforme de jandarm“, s-a precizat în comunicat.

Reprezentanţii Universităţii Bucureşti spun că ceea ce s-a întâmplat în cele două zile este inadmisibil şi că jandarmii au abuzat de statutul lor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite