ISU "Dealul Spirii" primeşte cadou o autospecială pentru stingerea incendiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sediul Grupului de Intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii” al Municipiului Bucureşti va avea loc mâine, de la ora 11.00, predarea unei autospeciale de capacitate medie pentru stingerea incendiilor, descarcerare şi prim ajutor.

Primăria Sectorului 6 a mai achiziţionat şi până acum aparatură specifică în cazul cutremurelor, incendiilor şi inundaţiilor. Este vorba despre o autospecială de salvare şi de lucru la înalţime de 54 metri folosită pentru stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor de la înălţime, o     autospecială de descarcerare utilizată la incendii, accidente rutiere, de muncă cât şi la cutremur, patru costume de scafandru, opt echipamente complete pentru salvatori tip alpinism şi opt motopompe şi patru bărci pneumatice de 8/2 persoane utilizate la inundaţii. De asemenea, a mai fost cumpărat echipament şi tehnică ce se folosesc în cazul producerii unui cutremur: instalaţie pentru decontaminarea şi potabilizarea apei, detector acustic pentru localizarea persoanelor aflate sub dărâmături, trei corturi gonflabile cu compressor, trei corturi material textil cu accesorii, două complete de descarcerare şi patru generatoare de curent

“De-a lungul timpului, am încercat să modernizez aparatura specifică folosită în cazuri de urgenţă, aparatură  de care depinde viaţa concetăţenilor mei. Susţin acest proiect şi cred că fiecare instituţie trebuie să se implice activ şi să ştie exact ce are de făcut pentru a interveni eficient în momentele critice pentru salvarea de vieţi omeneşti”, a declarat Cristian Poteraş, edilul sectorului 6.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite