Consiliul Concurenţei investighează un posibil cartel de preţuri fixe la companiile de taxi din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei a făcut inspecţii neanunţate la sediile principalelor companii de taxi din Bucureşti şi Ilfov, în cadrul investigaţiei pe care o efectuează pe piaţa transporturilor în legătură cu o posibilă înţelegere a operatorilor pentru stabilirea tarifelor.

Reprezentanţii autorităţii pentru concurenţă au ridicat documente de la sediile companiilor de taximetrie inspectate şi au luat declaraţii. Acestea urmează să fie analizate pentru a se stabili dacă sunt respectate sau nu prevederile concurenţiale în stabilirea preţurilor practicate de fiecare companie.

Serviciul de taximetrie nu este o piaţă de monopol, avertizează preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu: „singurele situaţii în care sunt admise preţuri fixe sunt cele în care activităţile se desfăşoară în regim de monopol”, conform comunicatului de presă emis ieri de instituţia pe care o conduce.

În urma a patru investigaţii de acest fel care au fost deja finalizate, Consiliul Concurenţei a dat amenzi în valoare totală de 1.635.694 lei. Îm Timişoara, Constanţa, Baia Mare şi Târgu Mureş.

Participarea la carteluri de fixare a tarifelor le-a costat pe cele 11 companii de taxi din Timişoara aproape 350.000 de lei. Companiile amendate în Constanţa, 10 la număr, au scăpat doar puţin mai ieftin: nota lor de plată cumulată a fost puţin peste 300.000 de lei.

„Campioanele”  la monopolizarea tarifelor de taxi sunt 8 companii din Târgu Mureş, fapt care le-a costat aproape un milion de lei: 963.134 a fost amenda totală primită. La extrema opusă, cele mai „cuminţi” companii, după valoarea „premiului”, sunt 5 firme din Baia Mare, care au fost amendate doar cu 21.525 de lei.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite