Operaţii de cataractă gratuite, pentru persoane vârstnice din sectorul 6

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 25 de persoane vârstnice defavorizate din sectorul 6 vor beneficia în următoarele şase săptămâni de intervenţii chirugicale oftalmologice gratuite

Este vorba despre operaţii de cataractă (implant de cristalin), care vor fi realizate în cadrul proiectului de servicii socio-medicale gratuite/subvenţionate derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Ahava.

În cadrul proiectului “Centrul socio-medical”, peste 4500 de  persoane defavorizate din sectorul 6 au beneficiat de consultaţii şi tratamente gratuite/parţial subvenţionate în cadrul celor trei cabinete socio-medicale, care oferă servicii stomatologice şi oftalmologice.  

Centrul socio-medical Sector 6 este  destinat să acorde asistenţă medicală de specialitate, gratuită sau parţial subvenţionată, pentru persoane aflate în dificultate, cu domiciliul legal pe raza sectorului 6.

Serviciile medicale oftalmologice de specialitate pentru  persoanele defavorizate se acordă în funcţie de venitul pe membru de familie şi constau în consultaţii oftalmologice cu dioptron, prescripţii oftalmologice, prezentarea unei game largi de rame şi lentile, intervenţii chirurgicale pentru cataractă, corecţia strabismului la copii şi adulţi, tumori oculare şi perioculare.

La rândul lor, cabinetele stomatologice oferă servicii de terapie – odontologie, endodonţie, protetica, chirurgie oro-maxilo-facială.

Astăzi sunt programate primele operaţii de care vor beneficia trei persoane vârstnice cu vârste cuprinse între 55 şi 70 de ani  în cadrul clinicii oftalmologice a Spitalului Universitar Bucureşti, realizate cu sprijinul dnei profesor doctor Liliana Voinea.

Cataracta este opacifierea unei părţi a ochiului numită cristalin şi apare în mod natural odată cu înaintarea în vârstă, ducând la scăderea progresivă a vederii. Cataracta afectează  o mare parte din  populaţia cu vârsta peste 60 de ani. Simptomele cataractei sunt uşor de identificat: cataracta se instalează progresiv şi la  început afectează  vederea în mică măsură. Puteţi sesiza o înceţoşare a vederii sau lumina poate să vi se pară foarte accentuată. De asemenea, mai pot să apară şi alte simptome ca: vedere dublă, necesitatea schimbării frecvente a lentilelor, sau chiar îmbunătăţirea vederii la aproape - în stadiile incipiente.

Cele trei cabinete socio-medicale funcţionează în cartierele Militari, Crângaşi şi Drumul Taberei.

Persoanele interesate se pot adresa cabinetelor utilizând următoarele date de contact:
- Bd. Uverturii nr.81, sector 6, (cartierul Militari) Bucureşti (tel: 031.438.00.68)
- aleea Callatis nr.14, bl.A11, Sc.1, parter (tel: 021.777.79.59)
- Şos. Virtuţii nr.148 (tel: 0768.495.654)

Informaţii cu privire la criteriile de admitere şi documente necesare se găsesc la adresa www.asistentasociala6.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite