VIDEO Interlopul Pian a fost reținut pentru că a încercat să păcălească un cetățean turc cu 100.000 de euro. Află cum să te ferești de „metodă șmen”!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul clanului Pian și ceilalți membri ai grupării infracționale au fost prinși de polițiști, în această dimineață, în timp ce vroiam să înșele un bărbat de naționalitate turcă. Interlopii au fost reținuți, după ce au încercat să sustraga de la strain suma de 100.000 de euro, printr-o modalitate cunoscută în rândul infractorilor.

Membrii grupării infracționale, D.Niculae (zis Pian) de 61 de ani, din Bucureşti, G. Aurelia de 41 de ani, din judeţul Giurgiu, G. Nicuşor de 24 de ani, din judeţul Giurgiu, C. Marius de 33 de ani, din Bucureşti, P. Cătălin de 25 de ani, din Bucureşti şi R. Gheorghe de 42 de ani, din Bucureşti, au fost reținuți de Poliția Sectorului 5, după ce au încercat să păcălească un turc, sustrăgându-i suma de 100.000 de euro.

Infractorii au vrut să înșele străinul, folosindu-se de „ metoda șmen”, a declarat Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei. Aceștia s-au deplasat cu două autoturisme, un Mercedes şi un Opel, la Cluj-Napoca, cu scopul de a induce în eroare un cetăţean de naţionalitate turcă, utilizând o modalitate ingenioasă.

Interlopii îi dădeau victimei bani falși

Mai exact, interlopii se prefăceau că doresc să îi vândă victimei 4 kilograme de aur, în lingouri a câte 50 de grame fiecare, în schimbul sumei de 100.000 de euro, Se întâlneu cu strâinul, iar, înainte să îi dea lingourile, îi cereau banii sub pretextul că vor să îi numere.

Unul dintre membrii clanului, lua teancul de bancnote de la turc și, în loc să numere banii, schimba teancul real cu unul fals. Cel din urmă conținea hârtii fasificate, doar prima și ultima fiind reale. Când să încheie afacerea, interlopii strigau „Vine poliția!”, îi dădeau victimei teancul fals, după care se urcau în mașini și fugeau și cu lingourile și cu banii.

De această dată, interlopii au fost prinși de polițiști și reținuți. În jurul orei 02:00, poliţiştii au oprit pe autostrada Bucureşti-Piteşti autoturismele în care i-au depistat pe membrii grupării infracționale. Cu ocazia controlului asupra autovehiculelor, în autoturismul Mercedes au fost găsite 105 lingouri în greutate individuală de câte 50 de grame, din metal de culoare galbenă.

La controlul corporal, asupra lui P. Cătălin s-au mai găsit 5 lingouri cu aceeaşi greutate, despre care acesta a afirmat că sunt din aur. În urma cercetărilor, s-a stabilit că la data de 22 august 2011, interlopii l-au păcălit pe cetățeanul turc prin „metoda șmen”.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cu D. Niculae, G. Aurelia, C. Marius şi P. Cătălin în stare de reţinere.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite