Culmea tupeului: un politician a plătit din bani publici publicarea unei cărţi de poezie legionară pentru copii. Pe copertă apare Zelea Codreanu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Wiesel protestează vizavi de gestul autorităţilor care au permis publicarea acestui volum de poezii care îl are pe copertă pe Corneliu Zelea Codreanu, fondatorul Gărzii de Fier. Subiectul este tratat astăzi de toată presa internaţională.

Autorul cărţii "Păţania lui Somnorilă" este George Ungureanu, acum în vârstă de 100 de ani. Institutul Elie Wiesel susţine că, potrivit volumului autobiografic "Prin labirintul vieţii" (Editura Musatinii, Suceava 2010), George Ungureanu a fost membru activ al Mişcării legionare.

"Lansat ca un volum de poezii pentru copii, am fost şocaţi să observăm pe coperta 4 fotografia lui Corneliu Zelea Codreanu, conducătorul Mişcării legionare", spun reprezentanţii Institutului Elie Wiesel.

Mai exact, pe pagina de gardă a cărţii apar coordonatele Consiliului Judeţean Suceava şi ale Centrului Cultural Bucovina, o instituţie subordonata CJ Suceava. De asemenea, afişul de lansare a cărţii arată că ceremonia de lansare a fost sprijinită şi de Muzeul Bucovinei, instituţie subordonată şi ea Consiliului Judeţean.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite