Întârziaţii, în clase! Inspectoratele şcolare finalizează înscrierile în clasa I şi pregătitoare pentru părinţii care nu au optat pentru nici o şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima etapă de înscriere în clasa I şi cea pregătitoare începe azi, la centrul organizat la Colegiul Naţional I.L.Caragiale. Toţi copiii vor fi înmatriculaţi până la 18 mai, pentru a începe învăţământul primar obligatoriu în anul şcolar 2012-1013.

Această etapă are două intervale de înscrieri, între doi şi nouă mai, apoi în perioada 11-18 mai. Cursa pentru un loc bun în şcolile Capitalei a început de la prima etapă, desfăşurată la începutul lunii martie.

În această etapă se înscriu, în Bucureşti, doar copiii care au fost respinşi la alte şcoli sau ai căror părinţi nu s-au grăbit spre şcoala de circumscripţie încă, conform informaţiilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Peste o sută de persoane aşteaptă la coadă, azi, să îşi înscrie copiii în clasele I şi pregătitoare, la centrul de înscriere de la Colegiul "I.L. Caragiale", conform Mediafax.

Doar 3% din copiii recenzaţi în toată ţara nu erau înscrişi în învăţământul primar în urmă cu aproximativ o săptămână, pe 24 aprilie, conform informaţiilor oferite de secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, pentru Mediafax.

Pentru anul şcolar 2012-2013, 194.323 de locuri sunt disponibile pentru clasa pregătitoare în toată ţara, şi 239.054 pentru clasa I. Dintre acestea, doar în prima etapă de înscrieri se ocupaseră aproape toate locurile din clasa I, doar 28.771 mai erau disponibile pentru următoarele trei etape. Aproape jumătate din locurile de la pregătitoare s-au ocupat, de asemenea, la prima strigare, cu 95.413 de copii repartizaţi.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite