Patronul unei fabrici de îngheţată, arestat pentru facturi fictive de jumătate de milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinătorul unei fabrici de îngheţată din Piteşti a fost reţinut de procurorii bucureşteni după ce a fost acuzat de o evaziune fiscală de 550.000 de lei. Conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Sorinel Duminică este administratorul firmei Dumalex Ice Cream SRL Piteşti.

Anchetatorii îl acuză pe Duminică de evaziune fiscal în formă continuată. "În sarcina inculpatului s-a reţinut că în calitate de asociat şi administrator al SC Dumalex Ice Cream SRL nu a înregistrat în actele contabile toate operatiunile comerciale efectuate de societate, nu a înregistrat şi declarat veniturile aferente realizate şi a evidenţiat în actele contabile cheltuieli ce nu au la bază operaţiuni reale, însuşindu-şi fară drept sumele de bani astfel rezultate", se arată într-un comunicat al procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Magistraţii susţin că prejudiciu total adus bugetului de stat este de aproximativ 549.600 lei. Joi, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au admis cererea procurorilor şi l-au arestat preventive pentru 29 de zile.

În urmă cu o lună, Sorinel Duminică a fost amendat de ITM Argeş pentru că avea angajaţi la negru. Conform presei locale din Piteşti, patronul Dumalex Ice Cream SRL a primit o amendă totală de 18.000 de lei. „Am sancţionat administratorul SC Dumalex Ice Cream 2000 SRL pentru faptul că a primit la muncă un angajat fără forme legale şi pentru o serie de abateri în domeniul SSM. De asemenea, i-am impus şi transmiterea de urgenţă, în sistemul Revisal, a contractului de muncă pentru angajatul respectiv", a declarat inspectorul-şef al ITM Argeş, Ciprian Berevoianu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite