Roboţi de aur creaţi de liceenii bucureştenii FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care învaţă la şcolile din Capitală au reuşit şi anul acesta să uimească cu ingeniozitatea lor la un concurs internaţional de proiecte informatice şi robotică, care a avut loc weekendul trecut. Roboţii construiţi de la zero de tineri au obţinut medalii de aur. 

La doar 17 ani. Cornel Amariei a reuşit să îşi îmbogăţească palmaresul de premii obţinute pentru roboţii creaţi de el cu o nouă medalie de aur. Cornel şi Miolard Liviu Felix, ambii în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, au gândit o platformă robotică ce poate fi utilizată la cărarea bagajelor, la transportul medicamentelor în spitale, dar şi la asistenţa persoanelor în vârstă sau cu probleme locomotorii.

image

Miolard şi Cornel au câştigat aurul cu robotul lor USBRP 2

"Universal Self Balancing Robotic Platform 2" (USBRP 2) funcţionează pe bază de senzori şi algoritmi avansaţi care permit platformei să îşi păstreze echilibrul chiar şi pe trasee mai înclinate. Robotul este ghidat de un computer WiFi, dar şi de platforme mobile ca Iphone-ul sau Google Android. Mai mult, robotul poate fi coordonat şi prin control vocal pentru că are un soft de recunoaştere a vocii care îl ajută să înţeleagă comenzi de bază. 

GALERIE FOTO Robotul de 1.000 de dolari care face gimnastică se luptă cu roboţii “mini-sumo” la Bucureşti

„Megan Fox” tunată de patru studenţi la Automatică GALERIE FOTO

Cei mai buni roboţi luptători de sumo

Una dintre atracţiile principale de la "Infomatrix", concursul de robotică şi programe informatice au fost mini-roboţii care intră în ringul de sumo. Microdeville, realizat de Cornel şi Miolard, a fost marele câştigător al competiţiei internaţionale. Brutus, un al robot luptător de sumo creat de Cornel a urcat şi el pe podium, alături de  Răzvan Bot realizat de Răzvan Soare şi respectiv SIMbot creat de Simona Crăciun, şi ei elevi la ICHB. .

image

Cornel şi Răzvan au demonstrat cât de bine pregătiţi sunt roboţii lor, luptători de sumo

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite