Ars de viu în curtea Liceului Eliade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu a izbucnit ieri, în jurul prânzului, într-un cămin de lângă Liceul „Mircea Eliade“ din Capitală. Focul a pornit de la etajul doi al imobilului, după ce un bărbat semiparalizat, în vârstă de 57 de ani, a căzut peste reşoul la care se încălzea.

Pătura cu care era înfăşurat a fost cuprinsă de flăcări, moment în care invalidul a început să strige după ajutor. Alarmaţi de zgomot, vecinii au stins focul şi au chemat Aambulanţa, iar bărbatul, aflat la un pas de inconştienţă, a fost transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Aproape carbonizat

Managerul instituţiei, Vitalie Stan, a spus că  bărbatul suferă de arsuri de gradul III pe 95 % din suprafaţa corpului. „Este aproape carbonizat“, a spus managerul spitalului. El a mai adăugat că pacientul are şanse minime de supravieţuire, mai ales că este şi semiparalizat şi suferă de mai multe boli. Vitalie Stan a declarat, la închiderea ediţiei de ieri, că bărbatul se află în stare critică, având dureri insuportabile, şi că medicii fac tot ce le stă în putinţă pentru a-i mai reduce suferinţa.

Clădirea în care s-a produs tragedia este un cămin pentru nefamilişti în care mai locuiesc 14 persoane nevoiaşe, însă condiţiile de trai sunt mizere. Vecinii victimei au spus că imobilul dezafectat nu are nici apă, nici curent electric, locuitorii fiind nevoiţi să îşi aducă apa din zona Grozăveşti, care se află la aproximativ un kilometru distanţă. Ei s-au chinuit să stingă focul cu puţina apa pe care o păstrau pentru consum. Cu toate acestea, când au sosit pompierii, focul ardea mocnit.





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite