Incendiu de proporţii la un depozit de încălţăminte. Pompierii se chinuie de 20 de ore să stingă focul violent!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O hală plină cu încălţăminte din localitatea Mogoşoaia din judeţul Ilfov a luat foc ieri, în jurul orei 16.00. Depozitul adăpostea un număr considerabil de materiale plastice şi cauciuc, respectiv cizme şi papuci.

UPDATE 11.43: Pompierii se chinuie de aproape 20 de ore să stingă incendiul care a cuprins aseară un depozit de încălţăminte de 2.000 de metri pătraţi, din localitatea Mogoşoaia, judeţul Ilfov. Echipajelor ISU le este aproape imposibil să intervină pentru stingerea focului, pentru că acoperişul halei s-a prăbuşit. De aceea, aceştia au apelat la un excavator cu volă pentru a putea intra în depozit. Pompierii se luptă acum cu focul dinăuntru, care arde mocnit. "Trebuie să luăm fiecare material la mână pentru a nu exista riscul să omitem unul dintre ele care arde şi să izbucnească un alt incendiu", a spus Simion Petruş, purtător de cuvânt al ISU Ilfov.

Echipajele ISU au intervenit în forţă pentru stingerea incendiului care a cuprins aproape toată suprafaţa halei (2.000 de metri pătraţi). La primirea telefonului care a anunţat focul, pompierii s-au prezentat la faţa locului cu două autospeciale cu apă şi spumă, un echipaj de descarcerare şi unul SMURD. Însă când au observat că incendiul este unul de proporţii, echipajele ISU au suplimentat cu încă autospeciale cu apă şi spumă.

Însă intervenţia pompierilor a fost îngreunată din cauza unei butelii aflate în incinta depozitului care risca să explodeze, dar a fost scoasă în timp util. Pagubele materiale înregistrate în urma incendiului sunt considerabile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Ilfov, Simion Petruş, nu există victime, angajaţii prezenţi în clădire la izbucnirea flăcărilor reuşind să fugă la timp. „Este un incendiu de proporţii. Intervenţia noastră este dificilă din cauza cauciucului şi a materialelor plastice aflate în incinta depozitului“, a mai spus Petruş.

Proprietarul halei din Mogoşoaia, un cetăţean chinez, a şi fost amendat în trecut, în urma unui control al Gărzii de Mediu, pentru că nu respecta normele legale.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite