Bucureştenii vor plăti şi „impozitul pentru curăţenie“. Află de când introduc edilii noua taxă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii generali au stabilit ca, din 2014, bucureştenii să plătească „impozitul pentru curăţenie“.

Consilierii generali au decis, astăz, ca taxa de salubrizare, în valoare de 10 lei, să fie înlocuită, din 2014, cu un impozit pentru curăţenie. Valoarea impozitului care va fi plătit de bucureşteni a fost stabilit la 8,5 lei.

Contracte de deszăpezire, prelungite în prag de iarnă
Consilierii generali au mai votat astăzi împuternicirea consiliilor locale ale sectoarelor 2, 3 şi 6 pentru achiziţia de noi contracte de servicii de salubrizare. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat, „durata contractelor nu va depăşi data de 31 decembrie 2014”.

Reprezentanţii municipalităţii susţin că, totuşi, există o serie de probleme legate de valabilitate contractelor de salubrizare. La sectorul 1, procedura de achiziţie în baza căreia s-a încheiat contractul cu SC Compania Romprest Service SA Otopeni, a fost anulată, iar Consiliul Concurenţei a emis o decizie potrivit căreia durata contractului (25 de ani) nu este fundamnetată conform legii.

La sectorul 2, contractul încheiat cu SC Supercom SA Bucureşti are durata expirată încă din anul 2004, fiind prelungit nelegal, potrivit Raportului de control al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

Documente expirate

De asemenea, şi contractul dintre Primăria Sectorului 3 şi SC ROSAL SA Bucureşti are durata expirată din 2004, fiind prelungit nelegal. La sectorul 4, contractul cu SC Rebu SA este şi el expirat din 2007 şi prelungit în-afara legii. Sectorul 5 tot nu are contract de salubrizare, iar sectorul 6 are contract cu SC Urban SA Râmnicu Vâlcea, dar expirat din 2004 şi prelungit nelegal.

„Am acceptat prelungirea contractelor în sectoarele 2,3 şi 6, pentru că vine iarna şi ar rămâne fără deszăpezire. La fel, pentru sectorul 5, tot Primăria Capitalei va acoperi şi în acest sezon serviciile de deszăpezire”, a explicat Călin Murg, preşedintele Consiliului General al Municipiului Bucureşti. 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite