Bucureşti: Primări va inaugura pe 5 decembrie iluminatul de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei va inaugura pe data de 5 decembrie iluminatul public de sărbători, au declarat, luni, reprezentanţi ai municipalităţii.

Peste 500.000 de beculeţe albe, galbene, albastre şi mov vor fi montate pe stâlpii de pe principalele artere de circulaţie ale Capitalei, ornând oraşul pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Firma Luxten, care răspunde de iluminatul public în Bucureşti, va monta instalaţii de lumină în zona Casei Presei Libere şi a Arcului de Triumf, urmând ca lucrările să continue pe axa Piaţa Romană, Universitate şi Piaţa Unirii.

Municipalitatea va amplasa în acest an un brad metalic luminos de 17 metri înălţime la Piaţa Universităţii şi un altul de 6 - 7 metri înălţime în Piaţa Presei Libere. Primăria Capitalei a decis să aprindă lumini colorate şi în anumite zone ale parcurilor mari. În zona Fântânii Mioriţa, firma Luxten, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti, va realiza un iluminat aparte.

Primarul general Sorin Oprescu, candidat independent în primul tur al alegerilor prezidenţiale, va reveni oficial la Primăria Capitalei, în această săptămână, cel mai probabil miercuri, 2 decembrie, pentru a-şi relua atribuţiile de edil-şef al Bucureştiului, au anunţat, luni, pentru Agerpres, apropiaţi ai săi.

Sorin Oprescu şi-a delegat pe perioada campaniei electorale competenţele de primar general către unul dintre viceprimarii generali, Victor Iovici (PRM), şi a intrat în concediu de odihnă pentru a participa la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite