Fotbalistul Ilie Dumitrescu, implicat într-un scandal cu interlopi, în urmă cu trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta glorie a echipei de aur a fotbalului românesc, Ilie Dumitrescu, colecţionar de artă, a fost implicat în 2008 într-un conflict armat cu gorilele omului de afaceri Horia Opran. În urma scandalului, fratele lui Dumitrescu a fost tăiat la mână.

Incidentul s-a petrecut în februarie 2008, când fostul fotbalist a fost atacat cu un pistol şi un cuţit de trei indivizi, în galeria de artă de la „Hanul cu Tei“, pe care sportivul o deţine în Capitală. În urma scandalului, fratele lui Dumitrescu a fost tăiat la mână de agresori.



Click pe imagini pentru Foto Galerie


Presa de atunci a scris că scandalul s-a produs în urma unui conflict mai vechi izbucnit între Ilie Dumitrescu şi Horia C. Opran, un controversat om de afaceri. În anul 2004, Dumitrescu i-a inchiriat lui Opran două imobile în Pipera, pe care afaceristul trebuia să le părăsească în februarie 2008. Astfel, pe final de contract, între cei doi ar fi existat o serie de tensiuni care au culminat cu o restanţă de 150 de milioane de lei vechi la energia electrică de 150 de milioane de lei vechi pe care chiriaşul ar fi refuzat s-o achite.

Atac în plină zi

După ce societatea furnizoare de energie electrică s-a adresat lui Dumitrescu pentru a-şi recupera datoriile, fotbalistul i-a trimis la Opran, căruia i-au întrerupt curentul. Înfuriat, omul de afaceri şi-a trimis acoliţii pentru a-l ameninţa pe fostul fotbalist.

Gorilele l-au căutat pe Dumitrescu şi la galeria de artă, unde i-au speriat angajatele, şi la una dintre casele sale. Astfel, conflictul a culminat la 11 februarie, când agresorii au intrat în galeria de la „Hanul cu Tei“ şi au scos un cuţit şi un pistol. Bogdan, fratele lui Ilie Dumitrescu, a fost tăiat la mana. Jurnaliştii care au relatat evenimentul au menţionat că surse apropiate anchetei susţineau că doi dintre agresori erau interlopi cunoscuţi, porecliţi „Ursu“ şi „Tuică“, iar cel de-al treilea era chiar angajat al jandarmeriei.

image
image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite