Elevii se bat în benzi desenate pe teme de igienă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din 40 de şcoli şi grădiniţe din Capitală vor crea benzi desenate şi o mascotă pentru campania „Igiena acasă şi la şcoală”.

Spălatul pe mâini şi pe dinţi, dezinfectarea suprafeţelor, schimbatul hainelor, toate se învaţă, mai nou şi la şcoală. Şi nu prin metoda tradiţională în care elevilor li se predă şi ei trebuie să scrie, ci prin concursuri care le pune imaginaţia la lucru. Astfel, preşcolarii trebuie să creeze benzi desenate cu ajutorul educatorului pe tema igienei, iar elevii din clasele primare vor gândi o mascotă şi o campanie pentru şcoala lor.

„Suntem pe primul loc în Europa la tuberculoză la copiii până în 15 ani. La fel şi la giardia. Ambele se produc din cauza igienei precare. Experienţa de 20 de ani la catedră m-a învăţat că niciodată nu strică să repeţi regulile de igienă”, a explicat doctorul Corina Zugravu, cu ocazia lansării celei de-a treia etape a proiectului „Igiena acasă şi la şcoală”. Campania este organizată de Unilever în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Campania se desfăşoară în Bucureşti şi alte nouă judeţe şi regulamentul de concurs se găseşte pe site-ul zeromicrobi.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite