Procesiune pentru întâmpinarea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu trei mâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie de clerici din Bucureşti va întâmpina, într-un cadru festiv, sâmbătă, la ora 10.00, în comuna Afumaţi, sosirea în Capitală a Icoanei Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa), făcătoare de minuni.

Icoana va fi însoţită de părintele Benedict, stareţul mănăstirii Neamţ şi este adusă special pentru a participa la slujbele religioase care se vor desfăşura la Biserica Icoanei cu ocaziei Duminicii Ortodoxiei, eveniment organizat de Primăria Sectorului 2.

Potrivit programului, icoana va fi aşteptată de delegaţia din Bucureşti la ieşirea din comuna Afumaţi spre comuna Şindriliţa, unde se va oficia o slujbă religioasă de mulţumire susţinută de un sobor de preoţi, după care se va deplasa pe următorul traseu:

-    Biserica Parc Plumbuita - situată pe Şoseaua Colentina la intersecţia cu Strada Doamna Ghica,
-    Biserica Sfântul Dumitru - situată pe Şoseaua Colentina numărul 13,
-    Biserica Sfântul Pantelimon - situată pe Strada Iancu Căpitanu numărul 24 – biserică a cărei turlă a fost distrusă de un incendiu în acest an,
-    Biserica Olari – situată pe Strada Olari numărul 2,
-    Biserica Icoanei – situată pe Strada Icoanei numărul 12, punct final.

La fiecare oprire la cele patru biserici de pe traseul din Bucureşti se vor oficia slujbe religioase de mulţumire, iar enoriaşii se vor putea ruga la icoana făcătoare de minuni pentru vindecarea bolilor.

Miile de enoriaşi din Capitală se vor putea ruga la icoana făcătoare de minuni de sâmbătă şi până marţi, în curtea Bisericii Icoanei 
Icoana va fi apoi în curtea Bisericii Icoanei şi va participa la procesiunea care se va desfăşura cu ocazia Zilei Ortodoxiei, în zilele de sâmbătă, de la ora 17.00, şi duminică, în jurul Parcului Icoanei - Biserica Icoanei.

Zugrăvirea celei de-a treia mâini este legată de o minune petrecută în viaţa Sf. Ioan Damaschinul, care a trăit în secolul al VIII-lea. Acesta a fost pedepsit de împăratul Leon Isaurul, prin tăierea mâinii, deoarece era cunoscut ca un apărător al Sfintelor Icoane. Sfântul Ioan a luat mâna sa tăiată şi a mers în faţa acestei icoane cerând să îl vindece, iar Maica Domnului a vindecat mâna Sfântului. Drept mulţumire şi recunoştință, Sfântul Ioan a adăugat la icoana Maicii Domnului o mână de argint, în partea de jos.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite