Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu trei mâni a fost adusă în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie de clerici condusă de primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, şi preacuviosul părinte Ioan Rădulescu protoiereul Protoieriei 2 Capitală a întâmpinat azi, în comuna Afumaţi, sosirea în Bucureşti a Icoanei Maicii Domnului cu trei mâini (Trihirusa) făcătoare de minuni.

Icoana făcătoare de minuni de la Mânăstirea Neamţ a fost adusă la Bucureşti la recomandarea şi prin binecuvântarea dată de Patriarhul Daniel, pentru a participa la slujbele religioase care se vor desfăşura la Biserica Icoanei cu ocazia Duminicii Ortodoxiei, eveniment organizat de Primăria Sectorului 2.

Icoana s-a deplasat pe traseul Biserica Parc Plumbuita • Biserica Sfântul Dumitru - Biserica Sfântul Pantelimon - Biserica Olari - Biserica Icoanei. La fiecare oprire la cele cinci biserici de pe traseul din Bucureşti s-au oficiat slujbe religioase de mulţumire, iar sute de enoriaşi ai lăcaşelor de cult s-au putut ruga la icoana făcătoare de minuni pentru vindecarea bolilor.

De asemenea, la Biserica Sfântul Pantelimon , icoana vindecătoare de boli a fost trecută şi prin faţa clădirii în lucru unde va funcţiona un centru social destinat persoanele bolnave de cancer aflat în ultima fază.

Pentru a putea permite miile de enoriaşi din Capitală să vină la icoană pentru a se ruga, aceasta va sta în curtea Bisericii Icoanei de azi şi până marţi. În zilele de sâmbătă şi duminică, de la ora 10.00, icoana va participa la procesiunea din jurul Parcului Icoanei care se va desfăşura cu ocazia Zilei Ortodoxiei.

Zugrăvirea celei de-a treia mâini este legată de o minune petrecută în viaţa Sf. Ioan Damaschinul, care a trăit în secolul al VIII-lea. Acesta a fost pedepsit de împăratul Leon Isaurul, prin tăierea mâinii, deoarece era cunoscut ca un apărător al Sfintelor Icoane. Sfântul Ioan a luat mâna sa tăiată şi a mers în faţa acestei icoane cerând să îl vindece, iar Maica Domnului a vindecat mâna Sfântului. Drept mulţumire şi recunoştinţă, Sfântul Ioan a adăugat la icoana Maicii Domnului o mână de argint, în partea de jos.

Citeşte şi:

Procesiunea religioasă de la Grădina Icoanei, prima zi. Vezi aici programul manifestării

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite