Fără plăcuţe cu numele primarilor din Bucureşti pe domeniul public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amplasarea plăcuţelor cu numele primarilor pe domeniul public ar putea fi interzisă în Bucureşti.

Consilierul general Horia Scarlat de la PNL a depus azi la Secretariatul General al Primăriei Capitalei un proiect de hotărâre care prevede interzicerea “amplasării plăcuţelor ornamentale şi decorative, inscripţionate cu numele primarilor în funcţie, în Bucureşti, în orice formă de prezentare, pe raza domeniului public al Municipiului Bucureşti”.

Totodată, proiectul stipulează interzicerea cheltuirii de fonduri publice din bugetele locale sau al Primăriei Capitalei pentru cumpărarea sau fabricarea de plăcuţe ornamentale şi decorative inscripţionate cu numele primarilor în funcţie, de pe raza Capitalei.

“Plecând de la vechiul proverb că: “omul isteţ vara işi face sanie şi iarna car”, doresc să aduc în atenţia consiliului general o problemă care va apărea în atenţia noastră din nou primăvara şi vara, o dată cu reamenajarea spaţiilor verzi în special, cât şi cu intrarea în noul an electoral”, spune Scarlat în Expunerea de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre.

“Bucureştiul merită să devină o capitală europeană, dar asta nu înseamnă că bucureştenii, contribuabili de altfel la bugetele locale trebuie să susţină din banii lor campanile electorale locale mascate sub panouri inscripţionate cu numele primarilor de sector pentru nişte realizări făcute cu meritul consiliilor locale în mod direct, a departamentelor de specialitate şi într-o măsura mai mică a primarilor de sectoare, care în dorinţa lor necontrolată de a ne arăta ce au făcut domniile lor cu banii noştri ai bucureştenilor, îi cheltuiesc pe propria lor reclamă, în campani locale electorale mascate, plătite cu bani publici”, se mai arată în text. ( din bugetele locale ).

Consilierul municipal PNL mai arată că banii cheltuiţi pentru o astfel de plăcuţă sunt oricum mulţi, iar dacă se raportează suma la mii de plăcuţe cu diferite forme şi marimi, fondurile sunt cu mult “peste necesarul de buget ce ne permitem să-l irosim plătind pentru campania electorală a primarilor in funcţie, din bani noştri, ai contribuabilului bucureştean”.

“Este imoral să plătim din dugetul primăriei, campania electorală  mascată a primarului în funcţie, punându-l într-un real avantaj din punct de vedere al reclamei, publicităţii numelui său, în comparaţie cu un oarecare posibil contracandidat mai putin cunoscut şi cu resurse extra bugetare, altele decât bugetul local, al primăriei de sector, la/pentru alegerile din campania electorală următoare”, mai adaugă Scarlat.

Consilierul general solicită autorităţiilor statului  şi municipalităţii să ia măsuri pentru a impiedica acest tip de campanie electorală mascată în afara perioadei legale de campanie electorală, platită cu sume de la bugetele locale.

“Cetăţenii oraşului nostru văd realizările primarilor din Bucureşti, atunci când ele există, şi fără prezenţa acestor plăcuţe ornamentale care irosesc banii bugetelor locale, într-o formă total imorală”; încheie Scarlat.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite