VIDEO/FOTOGALERIE "Le Gaga", cel mai tare club de fiţe din Herăstrău, făcut una cu pământul.Clubul aparţine lui Joshua, prietenul lui Botezatu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buldozerele au intrat ieri dimineaţă în Parcul Herăstrău din Bucureşti.  Unul dintre cluburile de fiţe de pe malul lacului a fost demolat pentru că nu avea autorizaţie de construcţie.

Unul dintre cele mai de fiţe cluburi din Bucureşti, „Le Gaga", a fost călcat, ieri, de şenilele escavatoarelor după ce Tribunalul Bucureşti a decis, definitiv şi irevocabil, ca acesta să fie demolat.
Construit fără autorizaţie pe spaţiul verde, în Parcul Herăstrău, clubul a devenit controversat încă de pe vremea când lucrările erau la temelie deoarece terenul pe care este ridicat face parte din perimetru declarat monument istoric.

Decizia de demolare a clubului "Le Gaga" a fost dată de Tribunalul Bucureşti după ce Serviciul de Demolări Construcţii Abuzive din cadrul Primăriei Capitalei a depus plângere penală asupra proprietarilor clubului întrucât clădirea era ridicată fără autorizaţie. Deşi au fost amendaţi în 2009, proprietarii clubului au continuat lucrările de extindere a clubului şi după ce au fost sancţionaţi. "A durat mult până când Tribunalul Bucureşti a dat decizia. Noi am depus plângere în 2009 după ce i-am amendat în 2008. În timp ce noi făceam acţiune în instanţă ei se extindeau. Abia acum s-a dat decizia tribunalului", a declarat Mihai Stanislav de la Serviciul de Demolări Construcţii Abuzive al Primăriei. Zona pe care se află clubul face parte din perimetrul Parcului Herăstrău declarat monument instoric.

Joshua Castellano (foto mijloc)

Joshua Castellano

Clubul aparţine lui Joshua Castellano, prietenul designerului Cătălin Botezatu şi proprietarul clubului de fiţe Bamboo din Bucureşti. Clubul a găzduit petreceri de lux la care au participat vedete precum Andreea Marin, Cătălin Botezatu sau Valentina Pelinel dar şi prezentări de modă organizate de cunoscutul designer Cătălin Botezatu.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

Clubul se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi. Acesta va fi demolat astăzi din cauza faptului că patronii nu deţin autorizaţie de construcţie. Mai mult, clubul a fost construit într-o zonă de protecţie a monumentelor istorice. De-a lungul timpului patronii au fost amendaţi de mai multe ori.

Cifră de afaceri: un million de euro

Serviciul de Demolări Construcţii Abuzive din cadrul Primăriei Capitalei a sancţionat administraţia clubului în anul 2009 însă, chiar şi aşa, proprietarul a continuat lucrările de extindere a localulului exclusivist şi chiar a atacat acţiunea formulată în instanţă de Primărie.
„Noi îi amendam şi ei continuau lucrările de extindere! Oricum a durat mult timp până când tribunalul a dat decizia de demolare. Ne târâm cu acest proces din 2009", a declarat Mihai Stanislav, din cadrul Serviciului de Demolări Construcţii Abuzive al Primăriei.
Cât timp a funcţionat ilegal, clubul a mers pe profit. Cel puţin aşa arată cifra de afaceri a SC TOTAL CENTER SERVICES SRL, firma sub umbrela căreia a funcţionat din punct de vedere fiscal clubul. Societatea a înregistrat în 2010 o cifră de afaceri de un million de euro şi un profit de peste 100.000 de euro. Patronul clubului a refuzat ieri să stea de vorbă cu presa.

Botezatu şi Andreea Marin, clienţi fideli

Clubul a găzduit în ultima perioadă cele mai fiţoase petreceri din Capitală. I-au călcat pragul vedete precum Cătălin Botezatu, Valentina Pelinel, Cristian Boureanu, Andreea Marin sau Ştefan Bănică Junior. Clubul a găzduit deseori prezentările de modă organizate de designerul Cătălin Botezatu, la care au participat manechine de talie internaţională.

FOTOGALERIE Vezi aici cum arăta luxosul club "Le gaga" ce a găzduit petrecerile vedetelor înainte de demolare!

Zeci de hectare de spaţiu verde, sub cluburi

Clubul „Le Gaga" nu este singura locaţie de petreceri exclusivistă din Parcul Herăstrău. Zeci de hectare de spaţiu verde sunt acoperite de cluburi de fiţe.
Potrivit reprezentanţilor Serviciului Demolări Construcţii Ridicate Abuziv din cadrul Primăriei Capitalei, doar în ultimii doi ani au fost demolate terase şi cluburi de pe 20.000 de metri pătraţi de spaţiu verde. „În ultimul timp au fost demolate trei cluburi din Parcul Herăstrău. Vorbim de Orhideea, Fiţe şi Elements. Al patrulea este cel de astăzi (ieri - n.r.). Încercăm să recuperăm spaţiul verde", a declarat Mihai Stanislav de la Serviciul Demolări Construcţii Ridicate Abuziv.
Dacă la clubul „Le Gaga" lucrările de demolare vor dura aproximativ o săptămână, în cazul „Elements" totul s-a petrecut foarte repede. În doar câteva ore, clubul a fost transformat într-un morman de moloz.

Citeşte şi: FOTOGALERIE Terasă de fiţe din Herăstrău, demolată. Vedeţi aici ce-a mai rămas din ea

10 restaurante vizate de ALPAB

Dacă în urmă cu doar trei luni de zile buldozerele lucrau de zor la demolarea Clubului Elements din parcul Herăstrău, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti arată cu degetul alte zece terase. Este vorba despre La Gondola, Victory, Braseria Anemona, Bamboo, R&B Café, Aqua Restaurant, Vic şi Ioana, Black Fish, Drăgulin şi Carmen şi Bodidix, care au fost extinse ilegal în acest an.
Lucrările de demolare vor continua însă suprafeţele de spaţiu verde invadat de cluburile şi restaurantele de fiţe sunt mult mai mari decât previzionează angajaţii din instituţiile publice.
Mare parte din terenul pe care sunt amplasate cluburile ilegale aparţine Biroului de Turism şi Tineret însă după demolare, terenul este readus la stadiul de spaţiu verde, cel puţin aşa arată pe hârtie în statisticile autorităţilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite