Obligaţie pentru fiecare bucureştean: aruncaţi gunoiul selectat! Amenzi de 2.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regula ar putea fi aprobată luni de consilierii generali, iar cei care nu o vor respecta vor plăti amenzi cuprinse între 500 şi 2.000 de lei.

Proiectul aflat pe masa aleşilor locali arată că asociaţiile de locatari/proprietari şi casele individuale au obligaţia colectării deşeurilor menajere separate, pe două componente, cea reciclabilă (hârtie carton, plastic, PET, sticlă, dose de aluminiu) şi cea reziduală. 
Pentru colectarea deşeurilor se vor folosi europubele, saci şi containere speciale pentru gunoiul menajer în amestec.
Cei care vor lua măsuri pentru preluarea deşeurilor colectate de la persoanele fizice şi asociaţiile de proprietari vor fi primăriile de sector prin operatorii autorizaţi. Aceştia vor stabili împreună cu bucureştenii o dată şi un orar pentru ridicarea gunoiului selectat.

Premiu pentru “gunoierii harnici”: taxă redusă cu 10%
În timp ce asociaţiile de proprietari vor fi nevoite să desemneze o persoană care va preda deşeurile, firmele de salubrizare vor aplica un tarif doferenţiat pentru evacuarea gunoaielor. Astfel:
-    pentru persoanele fizice şi juridice care colectează separat se va diminua tariful cu până la 10% din valoarea acestuia
-    pentru persoanele fizice şi juridice care nu colectează separat se va mări tariful cu până la 50% din valoarea acestuia
Cantitatea minimă de deşeuri reciclabile lunar, pentru care se vor reduce tarifele, trebuie să fie de 0, 75kg/persoană.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite