Pădure tropicală în buricul Bucureştiului! Vezi unde te poţi simţi ca-n Paradis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina Botanică se laudă cu noi achiziţii şi inaugurări. O seră veche, construită acum 122 de ani după modelul Serelor din Liège (Belgia), s-a redeschis după 35 de ani.

Aici e Raiul pe Pământ, locul unde bananierii şi cocotierii sunt ca la ei acasă. Din păcate, bucureştenii nu se pot atinge de ei, pot doar să-i admire.
La fel de spectaculoasă este însă şi plimbarea prin „pădurea tropicală“, unde se pot vedea plante uimitoare care cresc doar în ţările calde! „Pavilionul a fost reabilitat anul acesta. Am încercat să aducem aici un colţ din adevărata pădure tropicală. Creştem 35 de specii de plante, printre care ferigi, orhidee, brad de cameră, smochini, palmieri, curmali, ananas şi cocotieri“, a declarat Maria Raicu, inginer la Grădina Botanică.


Pin budist de 100 de ani
Vedeta e, însă, un babanier pitic, plin de fructe. Pentru a rezista are nevoie de umiditate şi multă căldură. Dacă afară sunt 8 grade Celsius, în seră termometrul arăta 27 grade Celsius. Aici e vară în toată regula, unde te poţi plimba nestingherit în tricou şi să faci turul serei. Biletul de intrare în Grădină Botanică e 5 lei. Sera se vizitează gratuit, în zilele de marţi, joi, sâmbătă şi duminică, între orele 9.00 şi 13.00.
Un arbore inedit este şi pinul budist, care are 100 de ani, şi care a fost adus tocmai din Asia. I se mai spune şi bonsai de interior. În mod nomal, îl găsim în zonele tropicale şi subtropicale, dar este originar din Japonia şi China.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite