Ce link pune Google primul pe listă la căutarea „plagiator”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La căutarea pe Google a cuvântului „plagiator”, motorul de căutare trimite utilizatorii direct la pagina personală a lui Victor Ponta, acesta fiind primul rezultat afişat.

Mai mult, toată prima pagină de rezultate date de Google la căutarea „plagiator” îi este rezervată lui Victor Ponta. Toate sunt linkuri spre materiale legate de scandalul copy-paste în care este implicat premierul.

Victor Ponta ţine prima pagină şi la căutarea după imagini, care îi aparţine aproape integral, cuvântul-cheie fiind acelaşi: „plagiator”.

Este posibil ca rezultatul motorului de căutare să fie dat de o „bombă Google”, prin crearea unui număr mare de linkuri care fac legătura între cuvânt şi site-ul personal al premierului.

Aceasta nu ar fi prima „bombă Google”, probabil cea mai cunoscută este cea legată de cuvintele „miserable failure”, creată în 2003, conform New York Times. Primul rezultat dat de această căutare era biografia lui George Bush, deşi sintagma nu apare nicăieri în text.  Mai mulţi utilizatori au făcut legături între frază şi biografie,  pentru a ridica în mod intenţionat linkul la rezultatele căutării. Acest fapt este posibil datorită mecanismului prin care Google determină importanţa paginilor, PageRank.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite