Lucrările de modernizare a cartierului Giuleşti-Sârbi au fost finalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele lucrări de modernizare a cartierului Giuleşti-Sârbi au fost finalizate iar în cursul acestei luni au fost recepţionate, a anunţat Primăria Sectorului 6.

Astfel, în această lună a avut loc recepţia la terminarea ultimelor lucrări la Staţia de Pompare Ape Pluviale şi a celor de extindere a reţelelor de alimentare cu apă, canalizare şi drumuri a nouă străzi din Giuleşti-Sârbi: Podul Dâmboviţei, Podul Cristinei, Podul Ursului, Podul Pitarului, Drumul la Chiajna, strada Luncii, Istmului, Fântâna Oilor, Fântâna Domnească. Aceasta a fost cea de-a treia etapă de derulare a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a străzilor din Giuleşti-Sârbi.

În Giuleşti-Sârbi au fost reabilitate în totalitate 34 de străzi, lucrările constând în introducerea reţelelor de canalizare (12 kilometri), alimentare cu apă (19 kilometri), drenaje (1.237 metri), refacerea sistemului rutier pe o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi şi amenajarea trotuarelor pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi. Totodată, a fost realizată o patru staţii de pompare a apelor menajere şi pluviale.

Lucrările au fost executate în trei etape. În prima etapă au fost finalizte opt străzi: Bozilor, Bunicuţei, Cărămidăriei, Cetatea Ciceiului, Cucuruzului, Fumureni, Podul Ilfovăţului, Sadinei –ramura I şi II. Etapa a doua a vizat 17 străzi: Calea Giuleşti, Cotul Siretului, Entuziasmului, Giuleşti Sărindari, Ilovăţ, Intrarea Cărămidăriei, Intrarea Constelaţiei, Intrarea Duşului, Intrarea Răsadniţei, Intrarea Sculptorilor, Marin Calciu, Podul Dâmboviţei, Podul Lacului, Poiana Lacului, Răsadniţei, Sadinei –tronson III, Sculptorilor – recepţionate în anul 2010. 

Toate lucrările executate în Giuleşti-Sârbi fac parte din obiectivul de investiţii „Reabilitarea zonelor urbane cu deficienţe majore în sistemul de canalizare şi alimentare cu apă în Municipiul Bucureşti –inclusiv modernizarea sistemului rutier aferent sectoarelor 1 şi 6”

Conducerea Primăriei Sectorului 6 are în vedere încheierea unui contract cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) care să se ocupe de descărcarea prin pompare a zonelor depresionare ale polderului Giuleşti-Sârbi, pentru a evita inundarea întregului cartier.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite