Oraş de un miliard de dolari, construit pentru nimeni! Vezi aici cum va arăta oraşul fantomă şi de ce se construieşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza imobiliară zguduie toate ţările dezvoltate de mai bine de 4 ani, încă de la începutul crizei financiare. Cu toate acestea, în America va fi demarat un proiect imobiliar colosal în care nu vor locui oameni.

Americanii vor construi un întreg oraş de la zero în zona de sud-est a statului New Mexico. Deşi pentru acest oraş se vor folosi cele mai noi tehnologii de construcţie iar clădirile vor fi super-eficiente din punct de vedere energetic, scopul acestui mega-proiect pare a fi, la prima vedere, puţin ciudat.

Oraşul nou răsărit nu va fi populat de oameni, ci doar de oameni de ştiinţă care vor avea misiunea de a studia aceste noi tehnologii de construcţie fără să pună în pericol viaţa cuiva. Proiectul se va întinde pe 40 de kilometri pătraţi iar valoarea proiectului se ridică la peste un milliard de dolari.

Potrivit celor de la Fox News, oraşul va arăta exact ca un oraş de dimensiuni medii cu şcoli, spitale, magazine, şosele şi case dar vor lipsi locuitorii. Conform planului, oraşul  va avea şosele pe care vor circula maşini fără şofer, casele şi scolile de aici vor fi dotate cu toalete şi maşini de spălat care vor funcţiona singure, iar traficul va fi monitorizat printr-un sistem ultra-avansat.

image

Click aici sau pe fotografii pentru a vedea fotogaleria cu oraşul fantomă

Practic, acest spaţiu va funcţiona ca un loc de joacă pentru inginerii şi savanţii americani, care îşi vor putea testa aici invenţiile destinate oraşelelor viitorului.

Întregul proiect estimat la peste un million de euro va fi dezvoltat de consorţiul americat Pegasus Holdings. Directorul Pegasus Holdings, Bob Brumley, a declarat ca lucrările pentru acest oraş al viitorului vor demara în vara acestui an, pe 30 iunie şi că au ca model oraşul real, Rock Hill pentru a fi cât mai aproape de funcţionalitatea unui oraş normal.

Deşi planurile iniţiale erau să cheltuiască doar 400 de milioane de dolari, proiectul a ajuns acum să fie estimat la un million de dolari.

Managerul acestui proiect a mai spus că aici se va testa absolut orice. “Vom face doar teste non-distructive. Dacă e nou şi nu explodează, sigur o să îl avem aici, orice ar fi el!”

Conform acestuia, cosntrucţia acestui proiect va genera 350 de locuri de muncă permanente şi 3.500 temporare. Încă nu se ştie dacă la finalul experimentelor, oraşul va fid at în folosinţă oamenilor sau va rămâne o butaforie gigantică, un oraş fantomă…



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite