Oprescu a solicitat operatorilor de deszăpezire să păstreze utilajele în punctele fixe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a arătat, în cadrul comandamentului de iarnă din această dimineaţă, că în noaptea trecută, la nivelul municipiului Bucureşti, operatorii de deszăpezire au acţionat cu 198 de utilaje, astfel încât la ora 5.30, atât arterele principale de circulaţie, cât şi cele secundare de legătură se prezentau “la negru”.

Operatorii au acţionat toată noaptea pe marile bulevarde şi pe străzile de legătură, iniţial prin pluguire, după care carosabilul a fost tratat cu material antiderapant.

De asemenea, angajaţii RATB au lucrat la deszăpezirea refugiilor de tramvai şi la împrăştierea de material antiderapant pe suprafaţa acestora (B-dul Basarabia, B-dul Ion Mihalache, Calea 13 Septembrie, Şos. Viilor, linia tramvaiului 41).

Sorin Oprescu a mai arătat că intrările şi ieşirile din Bucureşti până la limita de responsabilitate sunt funcţionale.

Pe mai multe artere principale, zăpada a fost încărcată şi transportată (Şos. Pantelimon, Şos. Bucureşti-Ploieşti, B-dul Uverturii, B-dul Iuliu Maniu, B-dul Obregia, Şos. Bucureşti-Măgurele intersecţie cu Şos. Alexandriei, B-dul Theodor Pallady, Şos. Ştefan Cel Mare, Şos. Berceni, B-dul Tudor Vladimirescu, B-dul Ghencea intersecţie cu Drumul Sării).

Astfel, primarul Capitalei a solicitat operatorilor de deszăpezire să păstreze utilajele în punctele fixe stabilite şi să continue tratamentele cu antiderapant. O atenţie prioritară va fi acordată pasajelor, podurilor, rampelor, dar şi străzilor secundare şi trotuarelor. Totodată, operatorii vor încărca şi transporta zăpada, atât timp cât condiţiile meteo o vor permite.

477 de persoane adăpostite

Potrivit raportului Direcţiei de Asistenţă Socială, în noaptea de joi spre vineri au fost adapostite 477 de persoane în adăposturile municipalităţii (134 la adapostul din Berceni şi 343 la Pallady).

Locuitorii Capitalei pot beneficia de ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB aflate la următoarele adrese:

- Sfântul Constantin nr. 8, sector 1
- Calea Griviţei nr. 216, sector 1
- Agricultori nr. 44, sector 2
- B-dul Dacia nr. 196, sector 2
- Calea Ferentari nr. 91, sector 5
- sediul DGASMB str. Foişorului 56-58
- Policlinica socială din str. Dristorului 81-88

Programul de căutare, adăpostire şi distribuire de alimente şi îmbrăcăminte groasă va continua şi în următoarele zile. În caz de extremă urgenţă, municipalitatea poate suplimenta locurile de cazare. Astfel, pentru orice sesizare privind oamenii fără adăpost, cetăţenii pot suna la numărul de telefon gratuit 0800.821.218.

Conform raportului Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale, noaptea trecută, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au fost înregistrate 327 de solicitări din care 180 de urgenţe şi 29 pentru transportul unor persoane fără adăpost sau cazuri sociale.

Numărul pus la dispoziţie de ASSMB, la care pot fi semnalate urgenţe medicale, este 0800.800.909.

De asemenea, la numărul de urgenţă 0800.800.882, cetăţenii pot reclama semafoarele căzute, ţevile de canalizare afectate, gropile din carosabil sau cablurile căzute, iar dispecerii Administraţiei Străzilor Bucureşti vor înlesni legătura dintre reclamanţi şi regiile vizate (RADET, Distrigaz etc).

Pentru orice alta sesizare, locuitorii Capitalei sunt rugaţi să apeleze dispeceratul PMB la numărul 021.305.55.50



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite