127 de oameni au fost salvaţi de la îngheţ de poliţiştii locali bucureşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când Capitala a fost lovită de ger, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti (PLMB) a avut ca misiune prioritară salvarea persoanelor fără adăpost care riscau să degere în stradă.

În cele aproximativ două săptămâni de la debutul misiunii speciale, patrulele din cadrul Serviciului Intervenţii şi Serviciului de Ordine Publică ale PLMB au ajutat 127 de oameni. Aceştia au fost luaţi de pe stradă şi transportaţi la centrele de asistenţă socială ale Primăriei Capitalei, acolo unde au primit hrană şi adăpost.

În cele aproximativ două săptămâni, echipajele PLMB au efectuat patrule  pentru depistarea persoanelor fără adăpost expuse gerului în zonele Gara de Nord, Obor, Muncii, Piaţa Victoriei, Unirii, Vitan, Rahova, Militari, Drumul Taberei, Pantelimon sau Bucureştii noi.

Deşi aproape toate persoanele fără adăpost au înţeles că singura salvare în faţa gerului este un centru social, au existat şi câteva zeci de oameni care au preferat să rămână pe stradă. În prezent Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti continuă, alături de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, programul de adăpostire a persoanelor fără adăpost în centrele sociale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite