Utilajele de deszăpezire, pregătite să intervină pentru combaterea poleiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La comandamentul de iarnă din această dimineaţă, primarul general, Sorin Oprescu, a cerut operatorilor de deszăpezire să continue acţiunea de împrăştiere cu material antiderapant pe străzile principale şi să acţioneze cu utilaje specifice pe arterele secundare.

Având în vedere avertizările meteorologilor, edilul-şef a solicitat ca toate utilajele de deszăpezire să fie pregătite de acţiune în vederea combaterii poleiului, în cazul în care condiţiile meteo vor impune acest lucru şi, de asemenea, să fie menţinute utilaje cu material antiderapant în zonele din apropierea rampelor, pantelor şi a podurilor.

De asemenea, primarul Capitalei a cerut operatorilor de deszăpezire să încarce şi să transporte zăpada din marile intersecţii, dar şi să acorde prioritate curăţării zăpezii din zona trecerilor de pietoni, a staţiilor RATB şi a gurilor de metrou.

Potrivit inspectorilor Direcţiei de Inspecţie şi Control din cadrul Primăriei Generale, care au desfăşurat acţiuni de verificare a programelor de deszapezire şi combatere polei, pe arterele principale şi cele secundare de legătură, operatorii de salubritate au acţionat, în prima parte a nopţii prin pluguire, după care s-a trecut la împrăştierea de material antiderapant, astfel încât, dimineaţa, acestea se prezentau “la negru”, circulaţia rutieră putându-se desfăşura în condiţii bune.

S-a acordat o atenţie deosebită podurilor, pasajelor, rampelor, pantelor şi intrărilor în spitale şi instituţii publice de interes social.

În ceea ce priveşte degajarea zăpezii din refugiile de tramvai, staţiile RATB si trecerile de pietoni (cu precădere în zona intersecţiilor) s-a constatat că o parte dintre acestea au fost lucrate, însă se impune acţionarea în continuare asupra acestora.

După tratarea carosabilului arterelor principale cu material antiderapant, s-a solicitat operatorilor de salubritate să acţioneze la degajarea zăpezii şi de pe arterele secundare, cuprinse în Urgenţa 2.

Pe parcursul nopţii trecute, operatorii de salubrizare au acţionat cu 344 de utilaje şi 348 de oameni.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite