Oprescu le-a cerut operatorilor de deszăpezire să-şi intensifice acţiunile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca urmare a cantităţilor mari de zăpadă căzute peste noapte, dar şi a faptului că prognoza meteo anunţă ninsori în continuare, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut operatorilor de deszăpezire să intensifice acţiunile de curăţare pe marile bulevarde.

Având în vedere numărul mare de autoturisme care se aflau în trafic în această dimineaţă, dar şi din cauza condiţiilor meteorologice deosebite, în acest moment traficul este îngreunat, dar se circulă în condiţii de iarnă, potrivit Primăriei Capitalei. Din acest motiv, primarul general a solicitat ca echipajele Poliţiei Rutiere să însoţească utilajele de deszăpezire care acţionează în baterii pe marile bulevarde.

Astfel, se va acţiona cu prioritate pe arterele din Urgenţa I, străzile principale de circulaţie, marile intersecţii, intrările şi ieşirile din Bucureşti, dar şi pe trotuare, în zona gurilor de metrou şi a staţiilor RATB.

Totodată, primarul Capitalei a cerut operatorilor de salubrizare ca, după finalizarea intervenţiilor cu antiderapant, în condiţiile în care nu va mai fi necesară intervenţia utilajelor de deszăpezire, să menţină un utilaj cu material antiderapant în zona pantelor, rampelor, pasajelor şi podurilor din Capitală.

În cadrul comandamentului, primarul Capitalei a cerut reprezentanţilor Administraţiei Străzilor să remedieze cât mai curând defecţiunile semnalate la semafoarele din Bucureşti.

Este vorba despre semafoarele din Rondul Coşbuc şi de pe Bd. Basarabia, Bd. 1 Decembrie, Şoseaua Colentina – str. Teiul Doamnei, Şoseaua Colentina - Strada Sportului, Bd. Dacia, Calea Griviţei, Piaţa Montreal.

Arbori căzuţi

De asemenea, primarul general a cerut ADP-urilor de sector să verifice zonele în care mai mulţi arbori au căzut, blocând carosabilul şi avariind mai multe autoturisme: Şos. Nicolae Titulescu nr. 121, str. Subcetate nr. 72, Calea Dorobanţilor nr. 12, în faţă la ASE , str. Judeţului nr. 15 (sector 2), aleea Sinaia nr. 4 (sector 2), str. Ion Berindei nr. 9 (sector 2), str. Maior Coravunr. 26 (sector 2), Şos. Pantelimon nr. 235, bd. Basarabia nr. 116, str. Vatra Luminoasă nr. 70, aleea Lotrioara nr. 3 (sector 3), aleea Mirea Mioara Luiza (sector 4), aleea serg. maj. Popescu Victor nr. 1 (sector 4), str. Pravat nr. 6 (sector 6), str. Apusului nr. 67, bl. 50 (sector 6), în cele mai multe cazuri fiind avariate autoturisme.

La rândul lor, reprezentanţii RATB au arătat că, din cauza zăpezii căzute, şase fire de contact s-au rupt, blocând astfel circulaţia mijloacelor de transport în comun. În acest moment, majoritatea avariilor au fost soluţionate.

Potrivit raportului inspectorilor PMB, noaptea trecută, operatorii de salubritate au acţionat atât pe arterele principale de circulaţie, cât şi pe cele de legătură, în special prin pluguire.

În mai multe rânduri, carosabilul a fost tratat cu soluţii ori materiale antiderapante, însă ninsoarea care a căzut permanent a acoperit imediat carosabilul cu zăpadă.

S-a acordat atenţie deosebită pantelor, rampelor, podurilor şi pasajelor, cât şi intrărilor în spitale si instituţii publice de interes social. Totodată, pe mai multe artere principale, zăpada a fost încărcată şi transportată.

De asemenea, s-a lucrat foarte puţin la degajarea zăpezii din staţiile RATB, refugiile de tramvai şi zona trecerilor de pietoni.

La ora 6.00, toate arterele principale de circulaţie erau acoperite de zăpadă, circulaţia rutieră desfăşurându-se în condiţii de iarnă.

Operatorii au acţionat cu 255 de utilaje.

Accidente

Conform Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe bd. Regina Elisabeta, la intrarea în incinta Universităţii, s-a desprins un fragment de gheaţă de pe acoperiş şi a căzut pe baraca firmei ce asigură paza instituţiei după care a lovit o tânără ce intenţiona să intre în clădire. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, dar victima a refuzat transportarea la spital şi comunicarea datelor.

Totodată, pe str. Herta nr. 7, sector 2, crengile unui copac au căzut pe un tânăr în vârstă de 28 de ani care a fost transportat la Spitalul Sf. Pantelimon, fiind avariate şi două autoturisme.

La intersecţia Şos. Colentina cu str. Calităţii, sector 2, a căzut un stâlp de iluminat. Au intervenit echipele Inspectoratului pentru Sitaţii de Urgenţă şi ale Eenel.

Pe strada Tache Ionescu, sector 1, un ţurţure de gheaţă a căzut pe luneta unui autoturism.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite