Iniţiativele anului din sectorul non-profit, premiate la Gala Societăţii Civile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigatorii Galei Societăţii Civile 2012, aflate la a X-a ediţie, au fost anunţaţi ieri la festivitatea de acordare a premiilor, de la Opera Naţională Bucureşti.

Soluţia de telemedicină – Parteneriat pentru viaţă, organizată de Fundaţia pentru SMURD (SMURD şi Vodafone România) este proiectul câştigător al Marelui Premiu al Galei şi al premiului I la secţiunea Sănătate. Căştigătorii au fost aleşi din 176 proiecte şi programe care au intrat în competiţie. Soluţia de telemedicină permiată permite transmiterea simultană a parametrilor medicali şi identificarea în timp util a cazurilor grave.

Asociaţia Ovidiu Rom a câştigat premiul I la Secţiunea Educaţie, Învăţământ, Cercetare, cu proiectul „Fiecare copil la grădiniţă”. Cercetaşii României au avut cel mai bun proiect pentru tineret: RoJAM – Fă următorul pas, al cărui scop este de a aduce laolaltă 1.000 de copii şi tineri pentru activităţi de educaţie non-formală, care formează legături, reflectând şi asupra rolului şi responabilităţii lor în societate.

Premiul pentru originalitate a fost acordat Asociaţiei Beneva, pentru proiectul „Limonada lui Iulian”, o serie de evenimente cultural-urbane în spaţii neconvenţionale, susţinute de studenţi, destinate celor care nu au timp să ajungă în galerii de artă. Câştigurile au ajutat la renovarea etajului de oncologie pediatrică de la Spitalul Marie Curie. Proiectul a căştigat şi premiul al II-lea la secţiunea Comportament Civic şi Participare Publică.

Lista completă a celor mai buneproiecte ale anului este disponibilă pe site-ul Galei, care promovează şi proiectele în derulare ale ONG-urilor.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite